Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Ernest Faber juicht komst Advocaat toe

1 mei 2012 19:18

Phillip Cocu en Ernest Faber juichen een eventuele komst van Dick Advocaat naar PSV toe. Philip Cocu benadrukte dinsdagmorgen op trainingscomplex De Herdgang dat hij nog niets officieel weet, maar zei ook dat PSV blij moet zijn als ze een trainer van zijn status binnen kan halen.

PSV en Dick Advocaat zijn mondeling akkoord over een terugkeer van de Hagenaar naar Eindhoven. Waarschijnlijk worden de afspraken deze week op papier gezet. Advocaat was tussen 1995 en 1998 ook al trainer van PSV.

Phillip Cocu maakte als speler Advocaat mee als trainer van PSV en het Nederlands elftal. Daaraan bewaart de huidige interim-trainer van PSV goede herinneringen."Maar kijk ook eens naar de loopbaan van trainer Dick Advocaat. Met hem haal je een absolute topcoach in huis."

Ernest Faber, die na het vertrek van Fred Rutten overkwam van FC Eindhoven, is voor komend seizoen de beoogd assistent van Dick Advocaat. Phillip Cocu en Chris van der Weerden zullen in principe de A1 gaan trainen.

Tijdens zijn eerste periode bij PSV (1995-1998) was Advocaat de trainer van het huidige trainerstrio van de Eindhovense club, Cocu, Faber en Van der Weerden. "Hij heeft van mij een betere voetballer gemaakt", zegt Faber.

Tijdens zijn trainersopleiding liep Faber ook een week stage bij Advocaat in Sint Petersburg.




Tags

advocaat faber cocu weerden bewaart hagenaar herdgang mondeling petersburg philip rutten stage topcoach trainersopleiding trainerstrio

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte