Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer info over PAOK Thessaloniki

2 november 2001 13:25

Verslaggever: BvT

PAOK werd opgericht in 1926 en toont wat betreft structuur een grote overeenkomst met PSV. Ook PAOK is een club waar verscheidene sporten worden beoefend. PAOK heeft een proffessioneel basketbalteam en heeft verder net als PSV een atletiek en zwemafdeling. PAOK werd twee maal kampioen van Griekenland, in 1976 en in 1985 en veroverde tweemaal de Griekse beker, 1972 en 1974. De laatste jaren is de prijzenkast van de Grieken leeg gebleven.

PAOK speelt zijn thuiswedstrijden in het fameuze Toumba stadion, wat staat voor tombe of grafkelder. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 28.000 mensen. De fans van PAOK staan bekend om hun luidruchtigheid, zeker in Europese wedstrijden.

Vorig jaar werden de Grieken in de UEFA Cup uitgeschakeld door PSV zelf, ook in de derde ronde. Het jaar daarvoor deed Benfica datzelfde. Dit jaar versloeg PAOK in de eerste twee ronden onbekende clubs. In de eerste ronde werd K?rnten verslagen (4-0 en 0-0), in de tweede ronde moest het nietige Pr?bram eraan geloven (2-2 en 6-1).

De wedstrijden van PSV tegen PAOK zijn ook dit jaar weer van het allergrootste belang. Niet alleen voor PSV zelf, maar ook voor Nederland als geheel. Griekenland is ??n van de belangrijkste bedreigingen voor de hoge plaats van ons land op de UEFA ranglijst.

Meer op




Tags

paok grieken griekenland thessaloniki uefa allergrootste atletiek basketbalteam benfica beoefend bram capaciteit fameuze grafkelder luidruchtigheid nederland nietige onbekende prijzenkast proffessioneel rnten tombe toumba verscheidene zwemafdeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage