Transparent
Inloggen
Sluiten

Tyton morgen in tv-programma 'De Hand Van God'

23 mei 2012 17:48

In aflevering 3 van het tv programma 'Hand van God' is er een bijzonder portret van Przemyslaw Tyton, de 25-jarige keeper van PSV en Polen. Tyton zit bij de Poolse voorselectie en gaat waarschijnlijk naar het EK in zijn eigen land. Sander de Kramer praat met hem over het aankomende EK en over zijn passie voor dansen. Als kind was hij een fanatiek danser en zelfs Pools nationaal jeugdkampioen. Toch koos hij voor een voetbalcarrière. Het katholieke geloof speelt een grote rol in het leven van de topvoetballer. Zo betekende de Poolse paus Johannes Paulus II veel voor Tyton en de Poolse jeugd.

Tot slot praat Tyton over de zware blessure die hij vorig jaar opliep. Op 18 september 2011 kwam hij tijdens de wedstrijd met Ajax hard in aanraking met zijn eigen verdediger Timothy Derijck. Een week nadat hij een basisplaats bij PSV had veroverd. Hij liep daarbij een zware hersenschudding op, maar het was vooral ook een mentale klap die hij moest verwerken.

De 'Hand van God' wordt donderdag om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 3.




Tags

tyton betekende dansen danser derijck fanatiek hersenschudding jeugdkampioen johannes katholieke kind kramer nederland passie paulus paus polen portret przemyslaw slot timothy topvoetballer voetbalcarriere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato hendrikus izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage