PSV verliest Lichtstadderby na penalties van FC Eindhoven

18 juli 2012 18:03
Na het gelijkspel tegen RW Oberhausen is PSV in de voorbereiding opnieuw tegen een zeperd opgelopen. In de traditionele Lichtstadderby werd na penalties verloren van FC Eindhoven. Na een 0-2 voorsprong via doelpunten van Ritzmaier en Wijnaldum liet PSV de kleine broer terugkomen via twee doelpunten van Koc. Na 90 minuten was de stand nog 2-2. Penalties moesten daardoor de winnaar van de Lichtstadbokaal aanwijzen. Ola Toivonen miste als enige een penalty, waardoor de bokaal naar FC Eindhoven ging. Luciano Narsingh maakte zijn officieuze debuut voor PSV. Hij viel direct na rust in. In de penaltyserie tekende hij voor zijn eerste treffer in het shirt van PSV. PSV zette ene magere prestatie neer. Zeker verdedigend was het niet goed in de tweede helft. Opstelling PSV eerste helft: Tyton, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems, Van Bommel, Wijnaldum, Ritzmaier, Lens, Matavz, Mertens Opstelling PSV tweede helft: Tyton; Manolev, Zanka, Derijck, Willems (76 Locadia); Ritzmaier, Van Ooijen, Toivonen, Narsingh, Lens, DEpay