PSV wint Polish Masters na 3-1 zege op Benfica

22 juli 2012 13:30
PSV heeft de Polish Masters weten te winnen in het Poolse Wroclaw. Na een 0-1 zege op Athletic Bilbao zaterdag won de ploeg zondag met 3-1 van Benfica. Achtereenvolgens Zanka, Lens en Wijnaldum zorgden voor de doelpunten van PSV. Jeremain Lens is uitgeroepen tot Speler van het Toernooi. Wijnaldum werd met zijn twee doelpunten topscorer. In de wedstrijd ging het overwicht wisselend naar PSV en Benfica. Voor rust kwamen de Portugezen op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Martins. Tyton was verrast doordat de bal van richting werd veranderd. Na rust kwam PSV langszij via een doelpunt van Zanka uit een hoekschop. Benfica was in die fase de bovenliggende partij. Naarmate het duel vorderde kreeg PSV de wedstrijd weer meer in handen. PSV kwam vervolgens op 1-2 via een doelpunt van Lens uit een assist van Manolev. De Portugezen kwamen vervolgens door een tweede gele kaart van Maxi Pereira met tien man te staan. Wijnaldum kon vervolgens de beslissende 1-3 maken. PSV kreeg daarna nog goede kansen, maar o.a. Toivonen en Lens misten open kansen op meer. Opstelling PSV: Tyton, Manolev, Derijck, Zanka, Ritzmaier (46 Willems), Wijnaldum, Van Bommel (65 Strootman), Van Ooijen (46 Locadia), Narsingh (65 Lens), Toivonen, Depay.