Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint de Johan Cruijff Schaal: 4-2 zege op Ajax

5 augustus 2012 19:59

PSV heeft in de Amsterdam ArenA de Johan Cruijff Schaal weten binnen te slepen. Als 'thuisploeg' won PSV vrij overtuigend met 4-2 van Ajax. Zonder goed te spelen kon een effectief spelend PSV vrij gemakkelijk afstand nemen.

PSV stond al na elf minuten met 2-0 voor. Eerst was het na drie minuten Ola Toivonen die Vermeer met een kopbal in de korte hoek verraste. Vervolgens werd Lens diepgespeeld avn eigen helft. Hij stiftte de 2-0 binnen over diezelfde Vermeer.

PSV zakte daarna terug en probeerde gebruik te maken van de snelheid voorin met Narsingh, Lens en Mertens. De kansen op de derde kwamen er, maar de ploeg verzuimde het in die fase al af te maken. Dat kon PSV nog duur komen te staan toen Alderweireld op slag van rust de aansluitingstreffer binnenkopte.

De aansluitingstreffer gaf Ajax het vertrouwen om na rust pressing te gaan spelen. PSV had het daar moeilijk mee. Via de counter brak PSV echter het gevaar. Willems gaf de voorzet op Toivonen, die vervolgens simpel de marge weer op 2 kon zetten, 3-1. Narsingh was vervolgens dichtbij de 4-1, zijn inzet belandde echter op de paal.

Ajax kwam opnieuw terug in de wedstrijd toen Marcelo bij een voorzet de bal hard in eigen doel schoot. Ajax drukte in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter invaller Wijnaldum die in blessuretijd de wedstrijd besliste met een stiftje.




Tags

lens narsingh toivonen vermeer alderweireld arena avn besliste binnenkopte counter diepgespeeld effectief marcelo mertens ola pressing spelend stiftje stiftte wijnaldum willems

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

arensman babadi bakayoko bardet basarnhem bayern bella bergwijn boscagli bosz business connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano mauro oost ruilen sangare schouten seat shevchenko sparta teze til tillman