PSV staat voor schut in Waalwijk: 3-2 nederlaag

11 augustus 2012 20:43

PSV is het seizoen dramatisch begonnen. De ploeg stond compleet voor schut in Waalwijk met alle titelaspiraties en verloor uiteindelijk met 3-2.

PSV kwam nota bene al snel op voorsprong. Na acht minuten zette Lens zijn lichaam er goed in, waarna hij vervolgens op Zoet afkon. Hij dwong de keeper de verre hoek te kiezen en schoof hem vervolgens in de korte hoek binnen.

De voorsprong hielp PSV echter niet. Vervolgens was het bij elke spaarzame aanval van RKC Waalwijk direct gevaarlijk. Al na een paar minuten tikte Bouma de bal achter Tyton. Het tweede eigen doelpunt van PSV in twee officiele wedstrijden. Kort voor rust was het Sneijder die geheel vrijstaand kon scoren. Diezelfde Sneijder maakte na rust zelfs ook de 3-1.

PSV viel met de moed en wanhoop aan. De ploeg probeerde het wel, maar er was veel te weinig lijn te ontdekken in het spel van PSV. Toen Matavz met een achterwaartse kopbal Zoet verraste en PSV na 72 minuten op 3-2 zette leefde de hoop nog even op.

PSV kon tegen het goed georganiseerde RKC Waalwijk echter te ieinig afdwingen. Het zat vervolgens ook niet mee. Aanvoerder Van Bommel was nog dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot een afstandschot binnen, maar Strootman, die Zoet hinderde, werd gezien als hinderlijk buitenspel. In de slotfase ging Tyton nog mee bij een corner op zoek naar de gelijkmaker. Bij de tegenstoot kon Chevalier in een leeg doel de 4-2 maken. Dat werd PSV echter bespaard, hij schoof de bal naast.