Transparent
Inloggen
Sluiten

Tyton bestookt met vuurwerk, moet doorspelen van scheidsrechter [video]

8 september 2012 16:07

Polen speelde vrijdagavond met 2-2 gelijk uit bij Montenegro. Zoals we gisteren al meldden stond PSV doelman Tyton in het doel bij de Polen. De wedstrijd werd na de 0-1 van de Polen ontsiert door een incident waarbij fans van Montenegro de PSV doelman bestookten met vuurwerk en stoeltjes. Het vuurwerk ontplofte net naast de PSV doelman, die zich vervolgens in veiligheid bracht en het veld snel wilde verlaten. De scheidsrechter onderbrak het duel wel tweemaal De scheidsrechter wilde echter niets weten van het staken van de wedstrijd en stuurde Tyton terug naar zijn doel.

Na afloop was de PSV doelman woedend. 'Ik mag van geluk spreken dat ik niet geraakt ben. Ik ben niet bang, maar ik ga niet in het doel staan als ze dit soort zaken naar me gooien.' Hij gaf aan dat de FIFA de spelers moet beschermen en de wedstrijd in zo'n geval moet staken. Hij dacht daarbij terug aan zijn eerdere zware blessure toen hij aan zijn hoofd werd geraakt.

Volgens de Poolse bondscoach had het gebeuren grote impact gehad op het spel van Tyton en zijn hele ploeg. De PSV keeper was daarna zichzelf niet. De bondscoach liet hem echter staan in de hoop Tyton zich eroverheen zou zetten. Dat lukte uiteindelijk in de tweede helft. In de eerste helft profiteerde Montenegro door de 0-1 achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong na twijfelend optreden van Tyton.

Bij Montenegro maakte het gedrag van de fans weinig indruk. De spelers bedankten na afloop de fans voor de enorme steun die ze geholpen had om de 2-2 tegen de Polen af te dwingen. Mirko Vucinic, ster van Montenegro, noemde Tyton een mietje omdat hij niet door durfde te spelen.




Tags

tyton montenegro polen vuurwerk bestookt doorspelen staken bedankten bestookten durfde fifa meldden mietje mirko onderbrak ontplofte ontsiert ster twijfelend vucinic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje