Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV krijgt compensatie van 1,2 miljoen voor afstaan internationals

11 september 2012 18:26

De UEFA heeft bekendgemaakt dat PSV een bedrag van 1.246.826 euro tegemoet kan zien voor het afstaan van de internationals voor het Europees Kampioenschap. De bedragen zijn vastgesteld op grond van onder meer de tijd die een speler bij de nationale ploeg heeft doorgebracht. Omdat de PSV'ers snel werden uitgeschakeld bleef het bedrag beperkt. Bayern Munchen kreeg met ruim 3 miljoen euro de grootste bijdrage, in Nederland kreeg PSV veruit het hoogste bedrag.

Opmerkelijk is dat de UEFA tijdens het EK akkoord kwam met de ECA, de vereniging van clubs in Europa, met een andere verdeling van de gelden dan voorafgaand aan het toernooi was vastgesteld. In plaats van clubs te belonen bij wie de spelers eerder onder contract stonden, werden nu ook clubs beloond die spelers hadden afgestaan aan de EK-kwalificatiereeks. In de praktijk blijkt dat voor PSV weinig uit te maken in de eindafrekening.

De complete verdeling van de gelden: UEFA (pdf)




Tags

uefa verdeling bayern doorgebracht eindafrekening nederland opmerkelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte