Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: ‘Spelers PSV zijn te introvert’

20 september 2012 16:45

Het uitsyndroom van PSV is vooral te wijten aan het feit dat PSV teveel introverte spelers heeft. Dat zeggen drie sportpsychologen donderdag in De Volkskrant.

Pascal de Wijngaert, Oliver de Koning, werkzaam op het Johan Cruyff College in Amsterdam, en Ton Damen benadrukken dat introverte spelers langzamer op gang komen. Juist in uitwedstrijden, waarin druk ontwikkeld wordt door het publiek en tegenstander, moeten spelers er vanaf het begin staan.

"Er zijn spelers die vatbaarder zijn voor negatieve reacties van het publiek. Als er vervolgens dingen fout gaan, ontstaat er verwarring, twijfel of angst in het team", aldus De Wijngaert in het dagblad.

Advocaat moet niet boos worden
Damen legt in de krant ook uit dat er een rol is weggelegd voor PSV-trainer Dick Advocaat: "Het heeft geen zin om een driftig mannetje voor de groep te zetten dat boos wordt. Je moet juist rustig met de spelers praten en zorgen dat ze een hartslag van 140 voor de wedstrijd hebben."




Tags

advocaat damen introvert introverte wijngaert college cruyff driftig hartslag langzamer oliver pascal sportpsychologen ton uitsyndroom vatbaarder verwarring volkskrant weggelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte