Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV ook bij amateurs in uitduel dramatisch, maar wint wel: 2-3

27 september 2012 20:38

PSV heeft na opnieuw een dramatische uitwedstrijd de derde ronde van de KNVB beker gehaald. PSV won uiteindelijk met 2-3, maar mocht daarmee de handen dichtknijpen.

Al na een minuut ging het helemaal fout voor PSV. Zanka, eindelijk in de basis, gaf een te zachte terugspeelbal op Waterman. Thijs Hendriks kwam er tussen en maakte de 1-0. In de loop van de eerste helft voerde PSV het tempo op. Dat had een 1-3 tussenstand tot gevolg. Eerst was het Locadia die na 25 minuten voor de gelijkermaker zorgde. Vervolgens kon Zanka zijn fout goedmaken door bij een corner de 1-2 te maken. Bij het neerkomen ging hij echter door zijn enkel en moest hij gewisseld worden. Vlak daarna kon Derijck uit opnieuw een corner binnenkoppen en PSV op 1-3 zetten.

Na rust leek PSV op dezelfde weg door te gaan. Toen de goal uitbleef kregen de amateurs echter weer wat hoop. Na dramatisch verdedigen van Derijck en Marcelo kwam Achilles via Ivo Rigter terug op 2-3. PSV leek daarna het duel alsnog te beslissen toen de ploeg een penalty kreeg. Georginio Wijnaldum mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, maar slaagde er in opnieuw een penalty te missen. Dat was het teken voor de amateurs om volop voor de gelijkmaker te gaan. PSV kwam onder druk te staan en de paniek sloeg toe in de verdediging. Achilles'29 kreeg diverse goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Die schande bleef PSV echter bespaard.




Tags

achilles derijck zanka aanleggen bespaard binnenkoppen dichtknijpen gelijkermaker goedmaken hendriks ivo knvb locadia marcelo neerkomen paniek rigter schande slaagde terugspeelbal uitbleef waterman wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage