PSV speelt Italiaanse koploper zoek: 3-0 zege

4 oktober 2012 22:56

PSV heeft op overtuigende wijze korte metten gemaakt met de Italiaanse koploper Napoli. De coach van de Italianen dacht het klusje wel te kunnen klaren met zijn reserves. PSV speelde Napoli echter compleet weg en liet het alleen na om er een monsterscore van te maken.

Na een eerste kans van Napoli nam PSV al snel het duel in handen. De ploeg zette Napoli vast en kreeg diverse kansen op de openingstreffer. Het duurde uiteindelijk tot de 19e minuut alvorens de verdiende voorsprong op het scorebord kwam. Doelman Rosati kwam te ver uit en hinderde bij zijn poging verdediger Fernandez. Lens profiteerde ervan en kon vervolgens beheerst binnentikken.

PSV ging vervolgens op zoek naar meer. De ploeg leek zich aanvankelijk niet te belonen voor het goede spel. Vlak voor rust werd het alsnog 2-0 toen Mertens met een volley een voorzet van Narsingh uitstekend afrondde.

Na rust ging PSV gewoon verder. Het had weinig te vrezen van Napoli en kreeg kansen op meer doelpunten. Het zou bij nog een doelpunt blijven. Marcelo kopte uit een hoekschop binnen. In de laatste fase van de wedstrijd nam PSV gas terug en kwam Napoli er vaker uit. Dat leidde niet echt tot kansen voor de Italianen. Op snelheid bleef PSV mogelijkheden creeren. Het zou echter bij 3-0 blijven. Een prachtige prestatie voor PSV tegen de gerenomeerde Italiaanse ploeg.