Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Eindhovens raadslid Rijnders: 'PSV zet rolstoelfans in de kou'

17 oktober 2012 18:26

Diverse gehandicapte PSV-supporters die in een rolstoel zitten, voelen zich in de steek gelaten door hun club. Taxichauffeurs zetten hen voor thuiswedstrijden van de Eindhovense club niet meer voor de hoofdingang van het Philips Stadion aan de Frederiklaan af. Dit gebeurt sinds kort op de Vonderweg.

Ook hebben de fans een aantal keren lang moeten wachten voordat ze werden opgehaald. Kees Rijnders, het raadslid van Leefbaar Eindhoven, heeft hierover raadsvragen gesteld. Hij wil weten wie er achter de nieuwe vervoersafspraken zit en of ze vallen terug te draaien.

'Ultieme rechtsongelijkheid'
Rijnders vindt het vooral vreemd dat voor gehandicapten een uitzondering wordt gemaakt en dat anderen mensen wel op de plaats van bestemming kunnen uitstappen. Hij spreekt van ‘een ultieme vorm van rechtsongelijkheid’ en een ‘onverteerbare situatie’.

'PSV mede debet'
Uit de klachten die hij heeft gekregen, blijkt volgens Rijnders dat de Eindhovense voetbalclub mede debet is aan het ontstaan van deze situatie. “PSV heeft destijds de hulp van de gemeente Eindhoven gekregen, groot 49 miljoen euro, en daarbij de afspraak gemaakt zich krachtig op te stellen op het gebied van sociale samenwerking”, zo schrijft het raadslid verder.

Hij wil nu van B en W weten ‘hoe zich dit verhoudt’ met de nieuwe ‘ineens gemaakte’ en ‘zeer discutabele’ afspraken over het taxivervoer van rolstoelers.




Tags

rijnders raadslid debet kou rechtsongelijkheid rolstoelfans bestemming discutabele frederiklaan gehandicapte gehandicapten gemaakte gemeente hoofdingang leefbaar onverteerbare raadsvragen rolstoel rolstoelers taxichauffeurs taxivervoer uitstappen verhoudt vervoersafspraken vonderweg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage