Transparent
Inloggen
Sluiten

Advocaat puzzelt nog op middenveld, Mertens niet op 10

27 oktober 2012 08:19

Dick Advocaat liet tijdens de persconferentie weten nog op zoek te zijn hoe hij het verlies van Ola Toivonen en Mark van Bommel op moet vangen. "Voor alle duidelijkheid: het is niet eenvoudig om Van Bommel en Toivonen te vervangen. We kunnen daar wel luchtig overheen stappen, maar zo is het natuurlijk niet. Haal twee topspelers uit een willekeurige ploeg en het wordt minder. Dat vergeten veel mensen. De jongens die hun plaatsen innemen, hebben niet dezelfde kwaliteiten", aldus Advocaat.

"Onze kracht was het wegtrekken van Jeremain Lens in de diepte, waarbij Toivonen de spitspositie overnam. Toivonen had dat gevoel. Wijnaldum is meer een middenvelder. Dat is het grote verschil." In de loop van het duel tegen AIK zette hij Dries Mertens op 10. Dat is een experiment waar hij tegen PEC Zwolle niet op door zal gaan, zo gaf hij al aan.

De PSV coach probeerde het al met Engelaar en Van Ooijen op middenveld en testte Wijnaldum uit op diverse posities. Het overhevelen van Hutchinson naar het middenveld is ook problematisch, omdat Manolev nog een schorsing uitzet.

Hoe moet Dick Advocaat zijn middenveld nu gaan invullen?




Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat toivonen mertens bommel puzzelt wijnaldum aik dries engelaar experiment hutchinson jeremain lens luchtig manolev ola ooijen overhevelen overnam pec problematisch testte uitzet wegtrekken willekeurige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage