PSV verslaat Ajax opnieuw in de Arena

25 november 2001 14:56

Verslaggever: RvW

Ondanks dat PSV gehandicapt was wegens blessures van onder meer Van Bommel, Hofland, Bruggink en De Jong en halverwege de wedstrijd ook nog eens Faber en Bouma geblesseerd uit moesten vallen, wist PSV zoals gebruikelijk te winnen in de Arena. Dit keer werd het een overduidelijke 1-3 overwinning. Na 13 minuten stond de ploeg al op een veilige 0-2 overwinning via doelpunten van Kezman en Lucius. PSV was daarna heer en meester in de Arena en vergat alleen verder uit te lopen.

Daardoor werd het halverwege de tweede helft nog even spannend. Zeker toen een goal van Ajax wegens duwen werd afgekeurd. Invaller Dennis Rommedahl maakte 10 minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 binnen te schieten. In de slotfase kreeg Ajax nog een penalty. De Noorse verdediger Bergdolmo redde de eer voor de Amsterdammers door de penalty te benutten.