PSV de nieuwe koploper na 5-1 op Heerenveen

11 november 2012 18:29

PSV heeft door een 5-1 zege de koppositie overgenomen van FC Twente. Bij rust was de stand nog 1-1, maar na rust zette de ploeg orde op zaken.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Toch kwma Heerenveen na zes minuten al op 0-1. Een misverstand achterin tussen verschillende spelers leidde tot een vrije kopkans voor De Ridder. PSV moest daardoor opnieuw terugkomen van een achterstand. Halverwege de eerste helft kwam PSV langszij. Narsingh was naar de linkervleugel uitgewezen en schoot de bal knap binnenkant paal in de verre hoek binnen. De ploeg had al voor rust voor kunnen staan, PSV drukte echter niet 100% door.

Na rust was het snel gedaan met de Friezen. Heerenveen kon het niet meer belopen waardoor PSV steeds meer ruimte kreeg. Eerst was het Mertens die op karakteristieke wijze naar binnen sneed en de bal binnenkrulde. Vervolgens kon Wijnaldum een voorzet van Strootman in twee pogingen uiteindelijk binnenwerken. In de slotfase vergrootte Matavz met twee knappe balletjes de score nog naar 5-1, weer 5-1 tegen Heerenveen dus.