PSV niet verder dan 3-3 gelijkspel

28 november 2001 21:56

PSV heeft vanavond in de Galgenwaard met 3-3 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. PSV blijft daarmee op een 7e plaats op de ranglijst en ziet Feyenoord, dat uit bij RKC Waalwijk wel won, nog verder uitlopen. De Rotterdammers hebben nu maar liefst 13 verliespunten minder dan PSV.

Eric Gerets had een echte verrassing in petto in zijn opstelling. De inbreng van Bogelund op rechts was verwacht. De plaats van Rommedahl als linkshalf was echter door niemand van te voren als optie gebracht. Lodewijks stond in de goal, Waterreus bleek woensdagmiddag niet fit genoeg om te spelen.

PSV kwam op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van Nikiforov. Een corner van Van Mol bracht zoveel gevaar dat Nikiforov de bal per ongeluk achter zijn eigen doelman tikte. Het duurde tot zo'n 25 minuten voordat PSV echt in de wedstrijd kwam en gevaarlijk werd. Kezman bracht de ploegen vervolgens na een half uur spelen op gelijke hoogte. De Joegoslaaf lette goed op en profiteerde zo van een communicatiefout tussen Van Mol en Wapenaar. Rommedahl stuurde vervolgens niet veel later Vennegoor op weg naar Wapenaar voor de 1-2. De Tukker omspeelde wel de keeper maar kon vervolgens de goal niet meer bereiken.

In de tweede helft maakte Gerets de verrassende positie van Rommedahl weer ongedaan. Hij bracht de snelle aanvaller naar rechts, liet Bogelund centraal spelen en zette Kezman op de linkerkant. Dat bracht aanvankelijk weinig goeds. PSV kwam binnen 10 minuten op een 3-1 achterstand. Glusevic en Zwaanswijk konden beiden vrij inkoppen zonder al teveel tegenstander van PSV verdedigers.

PSV moest daarmee een achterstand van 1-3 goedmaken. Dat zou tot voor kort een onmogelijke opgave geweest zijn voor de ploeg, zeker in uitwedstrijden. Maar de ploeg blijkt gegroeid en te beschikken over een behoorlijke portie vechtlust.

Een solo van Kezman zorgde minder dan een half uur voor tijd voor de aansluitingstreffer. Hij legde de bal na zijn solo op het hoofd van Vennegoor die de bal simpel in de verre hoek kon koppen. Invaller Gakhokidze deed 10 minuten voor tijd hetzelfde als Kezman. Een aardige solo eindigend in het strafschopgebied werd door de Georgi?r perfect afgerond door een precieze voorzet op het hoofd van Kezman. De Joegoslaaf hoefde vervolgens de bal nog maar in te koppen. Kezman bewees deze avond langzaamaan een beetje in vorm te komen. En dat kunnen de Eindhovenaren goed gebruiken.