Transparent
Inloggen
Sluiten

Imago PSV aan verbetering toe

21 december 2012 23:41

"Het imago van PSV is wel aan wat verbetering toe." Dat zegt sportmarketeer Bob van Oosterhout in een gesprek met FC Onder Ons. "De PSV-top mag wel wat opener worden naar de buitenwacht toe. Men moet ook niet zo verkrampt reageren op ieder detail of een lastige vraag van een journalist."

"PSV is een grote club en een groot merk, alleen is het imago nu dat van een provincieclub. Het is dan ook een hele uitdaging dat positief aan te passen", stelt Bob van Oosterhout.

PSV ligt de laatste weken behoorlijk onder vuur van de media. Niet alleen regionaal maar ook landelijk. Zo kopte het AD al dat 'PSV weer een provincieclub begint te worden' en zei René van der Gijp in een column dat PSV weer 'calimerogedrag vertoont'. Bob van Oosterhout snapt wel waarom er de laatste weken zo geschreven en gesproken wordt over PSV.

Kwalijk nemen
"PSV is veel te veel bezig met ieder detail en reageert veel te aangevallen op een lastige vraag vanuit de media. Ook reacties over en richting de arbitragecommissie van de KNVB zijn te overtrokken."

"En voeg daarbij ook nog de reacties op kritische oud-bestuursleden of oud-spelers en je begrijpt dat PSV zichzelf geen grote dienst bewijst. Dat kan de top zichzelf kwalijk nemen. Mijn advies zou zijn dat men niet op alles moet reageren wat er geroepen wordt en ga eens in de zoveel tijd eens het gesprek aan met die personen."

Beter presteren
Volgens Bob van Oosterhout ligt de oorzaak van dit imagoprobleem bij PSV zelf. "We hebben het hier over voetbal en daarbij gaat het om prestaties. Ondanks dat PSV eerste staat in de competitie vallen de prestaties bij veel mensen tegen. En die mensen gaan kritische vragen stellen waar de PSV-leiding niet goed op reageert."

"Dat is allemaal begrijpelijk want als PSV aan het eind van dit seizoen met voorsprong kampioen wordt, verdwijnen al die kritische vragen en opmerkingen naar de achtergrond en is iedereen positief. Kortom, beter presteren en dan heeft iedereen het over het goede imago van PSV."




Tags

imago oosterhout provincieclub arbitragecommissie buitenwacht calimerogedrag column gijp imagoprobleem knvb overtrokken regionaal verkrampt vertoont voeg vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage