Transparent
Inloggen
Sluiten

Veredeld tweede elftal plaatst zich gelukkig voor volgende ronde

6 december 2001 19:28

Verslaggever: RvW

Een gehavend PSV heeft zich vanavond geplaatst voor de vierde ronde van de UEFA Cup. PSV versloeg de Grieken met 4-1, na de 2-3 in Saloniki bleek dat voldoende. PSV speelde een uitstekende eerste helft tegen PAOK. In het Philips Stadion liep het veredelde tweede elftal van PSV over de Grieken heen. Via doelpunten van Gakhokidze en Vennegoor of Hesselink bereikte PSV een 2-0 ruststand. PSV liet een aantal mooie kansen onbenut om de strijd definitief te beslissen.

In de tweede helft was het een heel ander beeld. Het enorme overwicht van de eerste helft was het kwijt. De Grieken hadden enige tactische wijzigingen aangebracht en speelden veel feller dan de eerste helft. Daardoor ging de wedstrijd gelijker op. PSV leek na 58 minuten de beslissing te hebben geforceerd. Jan Vennegoor of Hesselink schoot de 3-0 binnen alleen voor de keeper. Een minuut later kwamen de Grieken echter terug tot 3-1. PAOK kreeg daardoor het vertrouwen dat ze nodig hadden om door te gaan tot de 3-2 die ene verlenging zou opleveren.

PSV kreeg vervolgens het geluk waar het Europees al zo lang op hoopte. Scheidsrechter Cesari weigerde een schijnbaar zuivere penalty aan de Grieken te geven. Even later gaf hij Nikiforov bij het neerhalen van een doorgebroken speler slechts geel. PAOK scoorde zo'n 3 minuten voor tijd de belangrijke tweede goal, maar de scheidsrechter keurde die goal uiteindelijk af wegens duwen. In het laatste kwartier werd Van Bommel ingebracht voor Ramzi om wat meer rust te brengen in de wedstrijd. Dat lukte slechts gedeeltelijk.

PSV bleef daarmee in de tweede helft met hangen en wurgen overeind, met behulp van de scheidsrechter weerstond het het slotoffensief voor de Grieken. In blessuretijd kreeg PSV wel de strafschop. Nyron Wau, invaller voor Rommedahl, maakte zijn debuut en forceerde in het strafschopgebied van PAOK de strafschop.

Aanvoerder Mark van Bommel velde uiteindelijk het vonnis van PAOK door de penalty in het strafschopgebied te benutten. Een verdiende zege en kwalificatie na twee wedstrijden. PSV had het zich in de tweede helft alleen veel hartkloppingen kunnen besparen door iets zorgvuldiger te spelen.

[Wedstrijdverslag volgt later op de pagina van de wedstrijdverslagen]

Meer op




Tags

grieken paok bommel hesselink plaatst vennegoor veredeld besparen cesari duwen feller forceerde gakhokidze geforceerd gehavend gelijker hartkloppingen keurde kwalificatie neerhalen nikiforov nyron onbenut ramzi rommedahl saloniki uefa veredelde verlenging vonnis wau wedstrijdverslag wedstrijdverslagen weerstond wurgen zorgvuldiger zuivere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage