Transparent
Inloggen
Sluiten

Dramatische start 2013: 1-3 verlies tegen PEC Zwolle

18 januari 2013 22:08

PSV kent een dramatische start van de tweede seizoenshelft en van het kampioensjaar 2013. De ploeg ging in eigen huis met maar liefst 1-3 onderuit tegen PEC Zwolle. PSV liet geen moment zien een kampioenskandidaat te zijn.

PEC was vanaf het begin gevaarlijk via counters. Bij een zo'n aanval kreeg Benson de bal gelukkig mee van Marcelo en zette zijn ploeg op een verrassende 0-1. PSV moest vervolgens nog in de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele mogelijkheden kwam die er ook door Matavz die een bal van Mertens net kon raken.

Het goed voetballende PEC bleef tegen PSV mogelijkheden krijgen. In de tweede helft kwam PEC zelfs weer op voorsprong. Beide centrale verdedigers gingen naar Pluim waardoor Benson vrijkwam en opnieuw kon scoren. In de fase kreeg PSV diverse mogelijkheden op een beter resultaat. De scherpte in de aanval ontbrak echter net als in de verdediging. Het was vervolgens Pluim die in de dekking bij een voorzet achterover kon binnenkoppen.

Het zou nog erger worden door PSV toen Erik Pieters na een onbesuisde tackle met een directe rode kaart van het veld moest. In het vervolg kon PSV geen orde meer op zaken stellen.




Tags

pec benson pluim achterover binnenkoppen counters dekking kampioensjaar kampioenskandidaat marcelo matavz mertens onbesuisde pieters scherpte vrijkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte