Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik Pieters betuigt spijt aan PSV, de fans, vrienden en familie

21 januari 2013 17:41

Erik Pieters heeft maandag in een reactie zijn diepe spijt betuigd voor het incident van afgelopen vrijdag na de rode kaart tegen PEC Zwolle. Nadat hij dat eerst deed in de kleedkamer, stond hij daarna schuldbewust de media te woord. “Ik wil mijn excuses maken aan iedereen. Aan PSV, de fans, vrienden en familie”, reageerde de verdediger.

‘Black-out’
Pieters kon zaterdag de beelden zelf voor het eerst met moeite onder ogen zien. “Ik ben heel erg geschrokken van mezelf. Ik reageerde in een zware black-out”, vertelde de linksachter, die tegen PEC voor het eerst meedeed na maandenlang blessureleed. “Het besef is pas later gekomen. Ik ben nog steeds vol ongeloof. Mensen die mij kennen weten dat ik niemand pijn wil doen. Ik wil PSV, de fans, mijn vrienden, familie en eigenlijk iedereen mijn excuses maken.”

Schuldbewust
Pieters kreeg door de KNVB een schorsing van vier wedstrijden (een voorwaardelijk) opgelegd. “Ik denk dat elke straf gepast is, zowel die vanuit de KNVB als die vanuit de club komt. In mijn handelen en ook verbaal heb ik niet goed gehandeld, waar ik nu enorme spijt van heb. Ik zal dan ook de consequenties moeten dragen”, reageerde de PSV’er vanuit het hart.

Voorbeeld
In de kleedkamer sprak Pieters zijn medespelers en de staf toe. “Na mijn rode kaart ben ik in een opwelling mijn zelfbeheersing verloren. Alle frustratie kwam er in één keer uit en dat heb ik op een ongelooflijk domme manier laten gebeuren. Als voetballer ben je een voorbeeld voor jong en oud en ik heb me daar niet naar gedragen. Ik heb alle begrip voor de teleurstelling die er onder de supporters leeft. Het spijt me wat er is gebeurd en ik besef dat PSV en de fans de dupe zijn. Ook wil ik iedereen die me medisch zo snel heeft geholpen bedanken voor hun snelle actie. Ik draag alle gevolgen.”




Tags

pieters betuigt black knvb pec schuldbewust betuigd blessureleed gepast jong linksachter ongeloof opwelling verbaal zelfbeheersing

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage