PSV verslaat Feyenoord en plaatst zich voor halve finale

30 januari 2013 22:39

PSV heeft de halve finale weten te bereiken van het bekertoernooi. In het Philips Stadion was de ploeg te sterk voor Feyenoord.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten kreeg PSV diverse goede kansen om op voorsprong te komen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 20ste minuut. Vanaf rechts kwam Mertens naar binnen en legde hem in de verre hoek. Negen minuten later kwam Feyenoord onverwacht langszij. Hutchinson liet zich gemakzuchtig foppen door Boetius. In de slotfase van de eerste helft was er weinig verschil tussen de ploegen.

PSV hield na rust de controle. Het overwicht van PSV was echter minder overtuigend. Veel grote kansen waren er aanvankelijk niet voor beide doelen. Een kwartier voor tijd viel dan eindelijk de verdiende 2-1. Nadat Mulder een inzet nog stopte kon Van Bommel van dichtbij de 2-1 binnentikken. Vervolgens kreeg PSV meer ruimte en kreeg het diverse grote kansen om het duel te beslissen. Met name Lens en Matavz hadden moeten scoren. Dat verzuim kwam de ploeg echter niet duur te staan. De zege en daarmee de halve finale kwam niet meer in gevaar voor PSV.