Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV nu 3e na gelukkige overwinning

9 december 2001 16:22

Verslaggever: RvW

PSV heeft vanmiddag in het eigen Philips Stadion FC Twente nipt met 1-0 verslagen. In de slotfase kwam PSV een aantal keer goed weg. De paal en met name ook Ronald Waterreus stonden goals van FC Twente in de weg. Uiteindelijk bleek een na een uur ietwat gelukkig gegeven penalty beslissend. Andre Ooijer benutte die penalty uitstekend. PSV had veel meer balbezit tegen FC Twente dat op een troosteloze 17 plaats op de ranglijst staat. De Eindhovenaren konden echter nauwelijks goede kansen cre?ren. Daardoor bleef het spannend en had PSV de hulp van de scheidsrechter nodig om op voorsprong te komen. Een slotoffensief van FC twente leverde gelukkig voor PSV uiteindelijk geen doelpunt meer op.

PSV klimt daardoor van een zevende naar een derde plaats op de ranglijst. De achterstand op Feyenoord blijft echter identiek omdat de Rotterdammers in eigen huis NEC met maar liefst 5-0 versloegen. Die achterstand bedraagt 4 punten, PSV heeft twee wedstrijden meer gespeeld. In praktijk zijn dat dus 10 verliespunten. De achterstand op Ajax bedraagt 8 verliespunten.

Meer op




Tags

twente verliespunten cre feyenoord identiek nipt ooijer ren troosteloze waterreus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte