Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV: Ooijer gaat meekijken bij de A1 van Cocu, geen contact met Van Nistelrooy over stage

14 februari 2013 13:19

PSV heeft met André Ooijer een gesprek gevoerd over de mogelijkheid dat hij volgend seizoen stage komt lopen bij de club. Ooijer overweegt een trainerscursus te gaan volgen en gaat dit seizoen een aantal keer meekijken bij de A1 van Phillip Cocu.
Van Nistelrooy en Ooijer die afgelopen zomer hun actieve carrière beëindigden, maken zich volgens Voetbal International op voor de cursus Trainer-Coach I (TC I). Het diploma Coach Betaald Voetbal is noodzakelijk om hoofdtrainer te worden in het betaald voetbal.

PSV bevestigt dat de club hierover gesproken heeft met Ooijer, maar zegt ook geen contact te hebben gehad met Van Nistelrooy. "Maar we staan er wel voor open om Ruud van Nistelrooy hier stage te laten lopen. André Ooijer overweegt een trainerscursus te gaan volgen en we hebben met hem gesproken over de mogelijkheid van een stage. Dit seizoen gaat hij kennismaken met het vak door een paar keer mee te lopen met Phillip Cocu bij de A1. In september is er dan de mogelijkheid van een stage."

'Nu nog even genieten'
De 36-jarige Van Nistelrooy liet woensdagavond bij de NOS weten nu nog te genieten van zijn vrijheid: "Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Maar ik ben wel met mensen in gesprek om aan een trainerscursus te beginnen, in Nederland ja. Ik wil me op dat gebied verder ontwikkelen.''

Van Nistelrooy heeft een rijke loopbaan als aanvaller van onder meer PSV, Manchester United, Real Madrid en Hamburger SV achter de rug. In mei 2012 maakte hij als speler van Malaga bekend dat hij zou stoppen als profvoetballer. Hij speelde zeventig interlands.




Tags

nistelrooy ooijer stage cocu meekijken trainerscursus beeindigden cursus diploma hamburger kennismaken madrid malaga nederland nos profvoetballer zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage