PSV onderuit in De Kuip: 2-1

24 februari 2013 14:30

PSV is opnieuw in een topper onderuit gegaan. In De Kuip verloor de ploeg met 2-1 van de Rotterdammers, ondanks een 0-1 ruststand.

PSV liet zich inzakken in de eerste helft in afwachting van de ruimte. Feyenoord had meer balbezit, maar PSV gaf nauwelijks iets weg. De eerste grote kans was voor PSV. Matavz haalde vanaf de rand van de zestien uit, zijn schot werd maar net uit het doel getikt door doelman Mulder. Tien minuten voor rust kwam PSV op voorsprong. Clasie verspeelde de bal, waarna Matavz Lens in staat stelde te scoren.

Direct na rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Schaken schudde Marcelo van zich af en wipte de bal vervolgens over Waterman in het doel. Gesteund door de gelijkmaker was Feyenoord veel agressiever in de tweede helft en kwam PSV meer onder druk te staan. Feyenoord drukte door en kreeg de kansen op de 2-1. Die zou er uiteindelijk komen via Pelle. PSV moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Advocaat probeerde het nog wel met Locadia. De overtuiging bij PSV ontbrak echter om nog een resultaat af te kunnen dwingen.