Transparent
Inloggen
Sluiten

Excuses Lens en maximale geldboete voor aanvaller

25 februari 2013 13:37 - PSV.nl

PSV heeft in een statement laten weten het incident na afloop van Feyenoord-PSV in de catacomben van de Kuip te betreuren en af te keuren. Maandagochtend heeft er intern overleg plaatsgevonden met de staf, directie en Jeremain Lens over wat er is gebeurd.

Het feit is dat Jeremain Lens gisteren in de catacomben op Joris Mathijsen heeft gewacht, naar aanleiding van een incident in het veld om hem te vertellen wat hij daar van vond. Hoewel Lens daarbij geen agressieve intentie had, was dit niet verstandig. Joris Mathijsen wilde op dat moment niet luisteren en liep weg, waarbij Jeremain zijn shirt heeft vastgepakt; hetgeen onacceptabel is. Daarna ontstond er tumult in een kleine ruimte, waarbij spelers van PSV en Feyenoord trachtten escalatie te voorkomen. De speler heeft zichzelf en de club in diskrediet gebracht en Lens realiseert zich dat terdege.

Jeremain Lens heeft maandag zijn verontschuldigingen aangeboden aan de clubleiding en aan zijn teamgenoten. PSV meent toch, gezien het onnodige opwachten van de tegenstander en het vastpakken van het shirt, een straf op te leggen. Dat zal zijn de maximale geldboete, die hij zelf aan een goed doel zal overhandigen. Jeremain Lens accepteert deze maatregel. Verwijzend naar de brief die PSV heeft gestuurd aan de KNVB betreffende de arbitrage: de club vindt dat je de arbitrage niet kunt bekritiseren, zolang de eigen spelers zich niet gedragen naar hun sportieve en maatschappelijke voorbeeldfunctie. PSV onderstreept ook dat ons inziens het incident op geen enkele manier te maken heeft met de arbitrage van de wedstrijd Feyenoord-PSV.

Meer op PSV.nl




Tags

lens jeremain arbitrage feyenoord joris mathijsen accepteert brief diskrediet escalatie keuren knvb kuip overhandigen statement terdege trachtten tumult vastgepakt vastpakken verontschuldigingen verwijzend voorbeeldfunctie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage