Locadia schiet PSV met hattrick naar bekerfinale: 0-3

27 februari 2013 20:35

PSV heeft zich geplaatst voor de finale van de KNVB beker. In de halve finale was PSV met 0-3 te sterk voor PEC Zwolle. Jurgen Locadia was de grote man in Zwolle. Hij zorgde met een hattrick voor de gehele doelpuntenproductie.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle was al na een half uur spelen beslist. Toen stond PSV al op 0-2 via twee doelpunten van Locadia. PSV liet zich inzakken en wachtte PEC Zwolle op. De ploeg creëerde zichzelf zo ruimte voorin. Het was twee keer Wijnaldum die Locadia de gelegenheid gaf om te scoren. Het eerste doelpunt van Locadia was overigens buitenspel. De jonge spits was met Wijnaldum meegelopen, maar liep net voor de bal. PSV gaf zelf weinig weg. Het werd geen moment aantrekkelijk, maar PSV was wel gevaarlijk in de omschakeling.

Na rust kwam er iets meer ruimte, omdat PEC meer risico ging nemen. Dat leverde PEC een kans op, de inzet verdween op de lat boven Waterman. De beste kansen waren echter opnieuw van PSV. De ploeg had de wedstrijd al eerder moeten beslissen. Het was suiteindelijk opnieuw Locadia die vijf minuten voor tijd uit een corner voor de beslissende treffer zorgde.