Dramatisch slechte wedstrijd leidt tot 7e nederlaag PSV: 2-1

9 maart 2013 20:47

PSV kende een zeer teleurstellende zaterdagavond in Heerenveen. Na een dramatisch slechte wedstrijd verloor de ploeg voor de zevende keer dit seizoen. Uiteindelijk bleef de uitslag met 2-1 nog beperkt.

In de eerste helft waren de Friezen veel sterker. De ploeg van Marco van Basten zette continu druk op PSV. Ze wisten zich daar totaal geen raad mee. PSV kon niet onder de druk uitvoetballen. Daardoor was elke tweede bal voor de Friezen en werd er geen duel gewonnen. Met de 2-0 ruststand mocht PSV de handen nog dichtknijpen. De Friezen kregen diverse kansen op meer. PSV stelde daar in de eerste helft geen enkele kans tegenover.

In de tweede helft kwam er een ander PSV uit de kleedkamer. PSV was scherper en kreeg het duel onder controle. Tegen een stug verdedigend Heerenveen kon de ploeg maar weinig goede kansen creëren. Omdat de kansen via onder andere Matavz (lat) en Toivonen er niet ingingen, bleef PSV tegen een duidelijke achterstand aankijken. Pas een kwartier voor tijd wist Strootman een afvallende bal in het strafschopgebied binnen te schieten. Dat bleek uiteindelijk te laat om nog een resultaat weg te slepen uit Friesland.