Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuw miljoenenstrop dreigt door verlenging crisistax

4 april 2013 19:11 - KNVB.nl

Voor PSV dreigt een onverwachte nieuwe miljoenenstrop. De regering heeft aangekondigd de eenmalige crisistax van afgelopen jaar te verlengen tot dit jaar. Het afgelopen seizoen was PSV 2,4 miljoen euro kwijt aan de onverwachte heffing.

De heffing is extra belasting voor werkgevers van 16% op de salarissen boven de 150.000 euro. Omdat voetbalclubs in verhouding tot andere bedrijven relatief veel meer werknemers hebben met hoge salarissen, worden de clubs door de crisisheffing onevenredig hard getroffen door de crisistax.

De KNVB en Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties voelen zich niet gehoord en starten een fiscale procedure. Verlenging van de maatregel tornt volgens het betaald voetbal aan de principes van goed bestuur en een betrouwbare overheid. Ook de terugwerkende kracht van deze maatregel is in strijd met de principes van goed bestuur. Clubs konden - en kunnen - op geen enkele wijze anticiperen op de kosten die zij dit jaar hebben moeten maken en waar zij volgend jaar opnieuw mee geconfronteerd worden. Het betaald voetbal werkt immers met langlopende (spelers)contracten. De KNVB en de clubs zijn van mening een aantal solide argumenten te hebben, maar voelen zich echter niet gehoord. Partijen zien zich daarom gedwongen een fiscale procedure te starten tegen de aanslagen voor 2012 gericht op de gevolgen van de materiële terugwerkende kracht van de wetgeving.

Meer op KNVB.nl




Tags

crisistax miljoenenstrop verlenging bestuur fiscale heffing knvb principes procedure terugwerkende aanslagen anticiperen belasting betaaldvoetbalorganisaties crisisheffing eenmalige langlopende materiele onevenredig overheid regering solide tornt verhouding voetbalclubs werkgevers wetgeving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage