Transparent
Inloggen
Sluiten

Matig PSV mag blijven hopen door 1-3 zege in Tilburg

6 april 2013 22:37

PSV mag blijven hopen na een 1-3 zege in Tilburg. Tegen een door tien blessures zwaar gehavend Willem II duurde het lang voordat PSV het verschil kon maken.

PSV gaf verdedigend nauwelijks iets weg. Aanvallend was de ploeg echter totaal onmachtig tegen de hekkensluiter van de eredivisie. Slechts een paar keer kwam de ploeg er goed doorheen. Omdat het voetballend niet lukte, moest de ploeg het hebben van de individuele momenten. Zo'n moment was er op slag van rust toen Mark van Bommel van grote afstand binnenschoot. De aanvoerder had zijn ploeg al 45 minuten op sleeptouw genomen en zette zijn ploeg vervolgens ook eigenhandig op voorsprong.

Tien minuten na rust viel uit het niets de gelijkmaker. Peters was bij een voorzet scherp dan Van Bommel en kopte de 1-1 binnen. Daarna was er de nodige onrust in het elftal. Willem II ging er in geloven en stichtte met hoge ballen in het strafschopgebied enkele malen voor gevaar.

Halverwege de tweede helft herpakte PSV zich en zette het steeds meer druk op Willem II. Dat leidde een kwartier voor tijd uiteindelijk tot de 1-2 van Toivonen via een hard schot in het strafschopgebied. De 1-3 viel vervolgens ook nog door een kopbal van de vrijstaande Derijck. Daarmee kon PSV opgelucht ademhalen. Qua voetbal zal de ploeg volgende week tegen Ajax echter uit een heel ander vaatje moeten tappen om een kans te maken.




Tags

tilburg bommel ademhalen derijck eigenhandig eredivisie gehavend hekkensluiter herpakte malen onmachtig opgelucht peters stichtte tappen toivonen vaatje vrijstaande

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte