Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kan streep door titel zetten: 2-3

14 april 2013 18:31

PSV lijkt definitief een streep te kunnen zetten door de titelaspiraties. De ploeg kreeg een laatste kans thuis tegen koploper Ajax. In een spannende maar kwalitatief niet beste wedstrijd ging PSV uiteindelijk met 2-3 onderuit. Twee keer kwam PSV terug van een achterstand, de derde fout achterin werd de ploeg fataal.

PSV begon fel aan de wedstrijd. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax steeds meer grip op de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kreeg Ajax een aantal kansen op rij, die waren aan Fischer niet besteed. Vervolgens was het Sigthorsson die profiteerde van een ongelukkige bal van Van Bommel. PSV probeerde zich te herpakken. Nog voor rust leverde dat de gelijkmaker op. Strootman liep over Eriksen en gaf voor de keeper de bal aan Lens. Die kon nog net scoren voordat Alderweireld hem werkelijk torperdeerde. Kuipers verzuimde daarbij rood te geven.

In de tweede helft was het opnieuw Ajax dat op voorsprong kwam. Eriksen kon ongehinderd doorgaan en de bal in de korte hoek schieten. PSV leek even rijp voor de schoot. Omdat Ajax niet doordrukte, bleef PSV in de wedstrijd. De 2-2 kwam vervolgens uit een vrije trap van Mertens. De inzet eindigde op de paal, vanuit de rebound was Lens trefzeker. In die fase leek PSV zelfs te mogen hopen op de winnende treffer.

Vanuit de counter voltrok Ajax het lot over PSV. Boerrigter werd op snelheid weggestuurd. Invaller Pieters had alle tijd om het gevaar onschadelijk te maken. Hij aarzelde en zag vervolgens Boerrigter heel beheerst de beslissende 2-3 binnenschuiven.




Tags

boerrigter eriksen lens titel aarzelde alderweireld beheerst besteed binnenschuiven bommel counter doordrukte fataal fischer kuipers kwalitatief lot mertens naarmate ongehinderd pieters rebound sigthorsson strootman titelaspiraties torperdeerde trefzeker voltrok vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte