Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Massale roep om veranderingen bij sukkelend PSV

16 april 2013 17:26

Supporters, oud-spelers, sponsors, bestuurders. Steeds meer betrokkenen bij PSV roeren zich, nu de club voor het vijfde achtereenvolgende jaar er niet in slaagt de landstitel te pakken. Sportieve tegenvallers, maar de achterban is vooral de verandering van gemoedelijke topclub naar een club vol achterdocht en incidenten beu, signaleert sportverslaggever Paul Post van Omroep Brabant.
Omdat al bekend is dat trainer Dick Advocaat na dit seizoen vertrekt, richten de pijlen zich vooral op technisch manager Marcel Brands en algemeen directeur Tiny Sanders. Paul Post: "Brands heeft met veel geld een onevenwichtige selectie samengesteld. Ook heeft hij verzuimd de ploeg op essentiële onderdelen te versterken. Verder is de status en het succes van de jeugdopleiding van PSV de afgelopen jaren flink afgebrokkeld."

Kritiek
De kritiek op Sanders is complexer. Hij wordt geroemd om zijn financiële en commerciele activiteiten. Post: "Maar de club heeft zich onder Sanders wel vervreemd van de achterban en ook typische 'PSV-kernwaarden' als gastvrijheid verloochend."

Om een nieuwe start te kunnen maken wil de oppositie geen breuk forceren met Sanders, maar een afscheid regisseren waarin de algemeen directeur zélf besluit plaats te maken voor een opvolger.

Voetbalgevoel
"Voor de manier waarop Sanders PSV uit het financiële slop heeft gehaald, verdient hij een standbeeld. Maar nu is het tijd voor een bruggenbouwer. Iemand die vanuit de PSV-cultuur werkt met een zakelijk, maar vooral ook een voetbalgevoel", aldus een goed-geinformeerde bron vanuit de PSV-organisatie.




Tags

sanders post brands sukkelend voetbalgevoel achterdocht advocaat afgebrokkeld beu bruggenbouwer complexer essentiele gastvrijheid geinformeerde kernwaarden landstitel onevenwichtige oppositie regisseren roeren signaleert slop sponsors sportverslaggever tegenvallers tiny verloochend vervreemd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje