Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV gaat voor de 100 doelpuntengrens

4 mei 2013 23:47

In de tweede helft tegen FC Groningen lukte het niet. Tegen NEC gaat PSV opnieuw voor het bereiken van de 100-doelpuntengrens. De ploeg staat nu op 98 doelpunten deze competitie met nog twee duels te gaan. Het bereiken van de honderd doelpunten valt uiteraard in het niet bij het mislopen van de titel. Juist bij het 100-jarig bestaan van de club is het wel een leuke anekdote.

Slechts drie keer eerder wist PSV de 100 doelpuntengrens te bereiken. In seizoen 1985/1986 scoorde PSV exact 100 doelpunten. Rene van der Gijp tekende toen voor de honderdste treffer. In seizoen 1999/2000 wist PSV 105 doelpunten te maken. Chris van der Weerden was de maker van de honderdste. Het record van PSV staat op 117 treffers, gemaakt in seizoen 1987/1988. Spits Wim Kieft zorgde in dat jaar voor de eretreffer.

Het record zit er niet meer in. Met een grote score tegen NEC zou de tweede hoogste score ooit er nog wel in kunnen zitten.




Tags

doelpuntengrens honderdste anekdote eretreffer gijp groningen jarig kieft titel weerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte