Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV grijpt ook naast de beker: 2-1 voor AZ

9 mei 2013 19:51

PSV heeft het jubileumjaar niet kunnen bekronen met een prijs. In De Kuip ging ook de bekerfinale verloren. AZ trok uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind.

PSV begon scherp aan de wedstrijd. Kuipers weigerde een penalty te geven toen een inzet in het strafschopgebied met uitgestoken had geblokkeerd werd door een AZ-speler. Vervolgens moest het toezien hoe AZ al binnen het kwartier op 2-0 kwam. In de twaalfde minuut kon Maher vrij ongehinderd door de verdediging soleren en de 1-0 maken. Twee minuten later kon Altidore na een assist van Elm de 2-0 maken. PSV moest toen al vroeg in de wedstrijd aankijken tegen een behoorlijke achterstand.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg PSV steeds meer controle over de wedstrijd. De kansen volgden dan ook voor PSV. Het was Locadia die de aansluitingstreffer binnenkopte. PSV leek in die fase door te drukken naar de 2-2. Mertens maakte de 2-2 door de bal voor de uittrappende Esteban weg te trappen, maar hij hinderde daarbij volgens Kuipers de keeper. In de tweede helft was Lens dichtbij met een bal op de paal. Verder had PSV diverse schoten die vlak naast de goal verdwenen en was Mertens enkele keren dichtbij. Bij een van die pogingen werd zijn schoen uitgetrapt in het strafschopgebied. Kuipers zag ook hier geen overtreding in. Locadia was dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn inzet raakte een verdediger. De gelijkmaker kwam er ondanks al die kansen niet meer. Het was AZ dat daardoor uiteindelijk het bekerfeestje mocht gaan vieren.




Tags

kuipers locadia mertens altidore bekerfeestje bekerfinale binnenkopte elm esteban hinderde jubileumjaar kuip langste lens maher ongehinderd schoen soleren twaalfde uitgetrapt uittrappende vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte