Transparent
Inloggen
Sluiten

Heintze wint internetverkiezing VI

27 december 2001 21:09

Verslaggever: BvT

PSV's linksback Jan Heintze is door de bezoekers van de internetsite van Voetbal International met 44% van de stemmen tot beste speler van de eerste seizoenshelft uitgeroepen. De Deen had eerder de verkiezing voor beste verdediger gewonnen en nam het nu op tegen de winnaars van de drie andere linies: Zoetebier (3%) en Van Hooijdonk (11%) namens Feyenoord en Van der Vaart van Ajax (40%).

Ondanks het feit dat dit soort verkiezingen tussen kandidaten van verschillende clubs meestal uitlopen op de vraag welke supportersschare de grootste hoeveelheid stemmers op weet te trommelen, is het toch een aardige bekroning op een prima seizoenshelft van de veteraan. Heintze speelde veel wedstrijden ondanks dat hij aan het begin van het seizoen niet als basisspeler werd beschouwd en was meerdere malen de beste man van het veld.

De nieuwe PSV Poll vraagt naar de mening van de fans over de volgende vraag: "Welke PSV'er verdient het grootste compliment voor de eerste seizoenshelft?". De redactie koos een zestal spelers uit, om uiteenlopende redenen:

2. Ooijer (uitstekende comeback, hoog genoteerd in Man of the Match-verkiezingen)
5. Heintze (op 38-jarige leeftijd nog altijd zeer waardevol voor PSV, beste speler VI-internet)
6. Van Bommel (kwam sterk terug van blessure)
8. Vennegoor of Hesselink (topscorer eredivisie, ondanks onzekere basisplaats begin seizoen)
16. Lucius (verdienstelijk als stand-in van achtereenvolgens Van Bommel en Vogel)
30. Bogelund (blonk telkens weer uit, als bijna-debutant)

De vorige PSV Poll wees uit dat de fans PSV het beste vonden in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray (3-1). Ook van de wedstrijden Ajax-PSV en PSV-Groningen hebben de supporters genoten. Dat het niet allemaal even goed was bleek wel uit het lage aantal mensen dat koos voor een andere wedstrijd dan de 6 genomineerde: 2 man op 537 deelnemers, ofwel 0,3%.

Meer op




Tags

heintze bommel internetverkiezing poll verkiezingen bekroning blonk bogelund eredivisie feyenoord galatasaray groningen hesselink hoeveelheid hooijdonk internetsite lucius malen match ofwel ooijer stemmers supportersschare topscorer trommelen uitlopen vaart vennegoor verdienstelijk veteraan vogel waardevol zestal zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage