Transparent
Inloggen
Sluiten

Volledige tekst presentatie PSV

13 mei 2013 12:06 - PSV.nl

Volledige tekst presentatie PSV
PSV hield vanochtend om 11.00 uur een persbijeenkomst in het Philips Stadion. De gehele integrale tekst daarvan, zoals bekendgemaakt door algemeen directeur Tiny Sanders, staat hier op PSV.nl. Na afloop vindt er een contractondertekening plaats met de nieuwe hoofdcoach Phillip Cocu en de stafleden Ernest Faber en Chris van der Weerden.

Visie op meer dan 100 jaar PSV, Eendracht maakt macht
Dames en heren, welkom op deze persconferentie, maandag 13 mei 2013. De dag ná het seizoen 2012-2013, en de dag nadat Mark van Bommel bekend maakte vanaf nu bij PSV te zullen zijn als trainer i.p.v. voetballer. Mark had alles wat je als voetballer kunt hebben: professionaliteit, passie, inzicht, loyaal, de wil om altijd te winnen en heel veel voetbalverstand. Een boegbeeld van en voor de club, op en buiten het veld. Mark was en is ongekend populair bij de supporters die hem voor altijd een warm plekje in de voetbalhistorie van PSV en in hun harten gegeven hebben. Mark kwam terug, hij hield zijn woord. PSV heeft er vanaf nu een geweldige trainer in spe bij, Mark van Bommel, oud-speler, technische staf PSV, bedankt.

PSV dankt ook Dick Advocaat voor zijn enorme inzet in het seizoen 2012-2013 en wenst hem alle succes bij volgende uitdagingen. Dick Advocaat was bereid andere mogelijkheden voorbij te laten gaan om zijn loyaliteit aan PSV te tonen. Hij was dezelfde gepassioneerde man met een warm hart als in zijn eerste periode, Dick bedankt.

Na het enerverende seizoen 2012-2013 richt PSV de blik ook extern weer op de toekomst. Een jubileumjaar waar we (te?) graag kampioen wilden worden is achter ons. Korte termijn ambities werden uitgesproken en niet gehaald. Wel haalde PSV de Johan Cruijff schaal, de bekerfinale en na een 4e, 3e nu de 2e plaats in de competitie, en dus voorronde UEFA Champions League. Fouten zijn gemaakt, soms zat het niet mee en er is door velen, vaak met goede bedoelingen, openlijk meegedacht over verbeterpunten.

De afgelopen maanden heeft de PSV directie met de werknemers, commissarissen en nieuwe technische staf een analyse gemaakt van de situatie en keuzes gemaakt voor een versnelling van nieuwe accenten. Thema’s waarover intensief gesproken is waren: voetbal, gastvrijheid, cultuur & imago, organisatie & mensen en financieel beleid.

Dit alles binnen de missie van de club: “Voetbalsuccessen voor de fans, in de top van Nederland en met Champions League ambities.” De vijf kernwaarden van PSV zijn opnieuw bevestigd: resultaat gerichte professionaliteit, betrouwbaarheid, gastvrij en servicegericht, zorg voor de nabije omgeving en innovatief ondernemerschap. De bovengenoemde thema’s zijn besproken met als doel de missie en kernwaarden op lange termijn te ondersteunen.

Samenvattend:

Voetbal:
PSV en Phillip Cocu zijn een overeenkomst voor 4 jaar als hoofdcoach aangegaan.
Hiermee wordt uiting gegeven aan de intentie te bouwen aan een nieuw PSV met de betrokkenheid en uitstraling die PSV kenmerkt.

Phillip Cocu wordt, ondersteund door Ernest Faber en Chris van der Weerden, het gezicht van een zich vernieuwend PSV. De bewuste keuze van Phillip Cocu en PSV om, na een goed debuut als interim-trainer, toch een jaar de A1 van PSV te gaan trainen, zien beide partijen als een juiste keuze. Phillip Cocu en Chris van der Weerden hebben de A1 op een PSV-waardige manier op een hoger niveau getild. Extra ervaring wordt geborgd door bestaande en nieuwe namen in de staf. Na de focus in 2013 op het kampioenschap, mede gevoed door de terugkeer van Dick Advocaat en Mark van Bommel, wordt nu de lange termijn visie versterkt doorgevoerd. Extra aandacht en investeringen in eigen jeugdopleiding, met ook hier een langjarig contract voor Art Langeler als Hoofd Jeugdopleiding. Onder andere meer individuele training en begeleiding, betrokkenheid van met name ook oud-spelers en een herkenbare speelstijl in alle geledingen zijn belangrijke voorbeelden van prioriteiten. De kwalificatie voor de Champions League dit jaar zou een geweldige meevaller zijn, maar is ondergeschikt aan de genoemde prioriteiten. De jaarlijkse investeringen in de jeugdopleiding zullen van circa € 3,5 miljoen tot ruim € 4 miljoen toenemen. De extra kosten worden gecompenseerd door met name lagere spelerssalarissen.

De Herdgang blijft het unieke PSV voetbalcentrum waarbij ook de mogelijkheden tot samenwerking met de aangrenzende Internationale School benut zullen worden om de begeleiding en opleiding verder te verbeteren.

Gastvrijheid:
Gastvrijheid naar supporters en sponsoren heeft veel aandacht bij PSV. Een voetbalbeleving is meer dan de wedstrijd bekijken. Waar het welkom al begint bij de jeugd tot 12 jaar, met de ruim 20.000 leden tellende Phoxy Club, heeft PSV nu gelukkig de mogelijkheden te investeren in haar hospitality. Entree, vergaderruimtes, supportersruimtes en ook de aanblik bij de noordzijde krijgen aandacht en meer voetbalbeleving. Ook de werknemers en vrijwilligers worden verder opgeleid en begeleid om gastvrijheid uit te stralen. Op De Herdgang heeft de familie Van Kemenade, naast de activiteiten die ze al generaties lang uitvoeren, tevens de verantwoording gekregen over de horeca bij de Jeugd en zijn ze betrokken bij het Museum-project dat dit jaar afgerond moet worden.

Op het voetbalcomplex De Herdgang heeft PSV het afgelopen jaar geëxperimenteerd met de verhouding tussen openbare en besloten trainingen, met name om het team een aantal momenten in de week in rust te laten trainen. Daar waar veel topclubs aanzienlijk vaker in beslotenheid trainen is PSV niet voornemens hen in deze lijn te volgen omdat dit niet past bij de open cultuur van de club. PSV heeft na evaluatie besloten de afwisselend open en besloten trainingen op De Herdgang voort te zetten. Daarnaast is in overleg met de Supportersvereniging besloten om meer open trainingen in het Philips Stadion te organiseren en in vakantieperioden het aantal open trainingen op De Herdgang te verhogen.

Cultuur & Imago:
PSV hecht veel belang aan een hartelijke clubcultuur met een hechte band met supporters, spelers, werknemers, vrijwilligers en andere betrokkenen. In het kader van interne besprekingen over de lange termijn toekomst van PSV, hebben we de wens geuit om over dit onderwerp met alle belanghebbenden gedegen te kijken naar verleden, heden en gewenste toekomst.

De aard van de invulling van de clubcultuur is mede onderhevig aan de tijdsgeest en ook bleek een enorm palet van verschillende beelden aanwezig bij betrokkenen als het gaat over een onderwerp als - gewenste - cultuur. Graag vinden we gezamenlijk een consensus over noodzakelijke veranderingen in combinatie met waardevolle tradities van hartelijkheid en warmte. Hiervoor heeft PSV een forum opgericht dat de komende maanden met zoveel mogelijk betrokkenen gaat communiceren. Dit zal gebeuren d.m.v. zowel interviews als door crowdsourcing en andere beschikbare communicatiemiddelen. Voor dit doel is het mailadres forum@psv.nl opengesteld

Het forum dat gevraagd is de discussie te leiden bestaat uit:
Pieter van den Hoogenband, voorzitter van het forum (Supporter PSV en Ambassadeur PSV), Jan van Gijzel (40 jaar stadsjournalist van Eindhoven), Harrie Timmermans (Voorzitter Supportersvereniging PSV), Jacques Ruts (Voorzitter PSV 1983-1993), Mark van Bommel (technische staf en oud-speler PSV), Nienke Meijer (lid College van Bestuur Fontys Hogescholen, voormalig lid Raad van Bestuur Wegener), Cees van Merode (vrijwilliger, Vereniging PSV), Peggy van Alem (Hoofd P&O PSV), Paul van Kemenade (Horeca-ondernemer PSV), Jan Mengelers (Supporter PSV en Voorzitter Raad van Bestuur TNO), Mart van den Heuvel (Teammanager PSV) en Jeroen van den Berk (Hoofd Media PSV).

Het forum zal na een paar maanden haar bevindingen openbaar maken. Wij wensen iedereen een vruchtbare discussie toe en vertrouwen op een uitkomst die het verleden inzichtelijk maakt, maar ook voor de toekomst leidraad zal zijn voor het handelen van de club. Imago is het terechte of onterechte beeld dat men heeft van een club. De media en zeker ook de social media zijn in toenemende mate bepalend voor de beeldvorming. PSV heeft het afgelopen seizoen te maken gehad met een aantal vervelende incidenten en zal in de toekomst haar uiterste best doen de kernwaarden van de club, op een meer positieve wijze uit te dragen. In alle geledingen.

PSV zal zich ook aanpassen om een afdoend antwoord te vinden op enkele tendensen in de media. In enkele jaren is het twitter en social media-gedrag geëxplodeerd, hetgeen de moraal ook in traditionele media beïnvloed heeft. Hoor en wederhoor, respect en eigen waarnemingen zijn niet meer vanzelfsprekend. Niet alleen de snelheid van informatieverspreiding, maar ook de uren aandacht op TV zijn van invloed geweest op de verschuiving van inhoud naar meer entertainment. PSV zal een meer pro-actief communicatiebeleid inzetten en daar waar mogelijk nog transparanter zijn.

Organisatie & Mensen:
Na de forse ingrepen naar aanleiding van de financiële herstructurering en de daarop volgende slag voor kwaliteit, is PSV trots op de kwaliteit van haar medewerkers. Het proces van continue verbetering wordt echter niet uit het oog verloren. De club zal, via de hele technische staf, op passende wijze de kernwaarden van PSV overbrengen op alle teams, mede door de interne en externe communicatie te verbeteren.

De Supportersvereniging PSV en PSV zullen op onderdelen intensiever samenwerken. De leden van ONS PSV worden ingebracht bij het ledenbestand van de Supportersvereniging om, met marketingondersteuning van PSV, de supporters nog meer te betrekken en meer service te verlenen. De sociaal-maatschappelijke projecten onder de vlag ‘PSV in the community’ zullen intensief voortgezet worden. Er komt meer aandacht voor amateurclubs in de regio en relevante projecten in de wijken. PSV streeft, samen met de gemeente Eindhoven en wetenschappelijke instellingen, naar een verbetering van het meten van de effecten van onze projecten om een nog grotere impact te kunnen hebben.

Financieel beleid:
De eerder gedefinieerde financiële randvoorwaarden zullen leidend blijven om stabiliteit en continuïteit te waarborgen. De inkomsten zijn structureel met circa € 10 miljoen per jaar toegenomen en de kosten zijn significant afgenomen. Bij een evenwichtige transferbalans is een break-even resultaat in zicht. Zonder inkomsten uit de Champions League zullen additionele structurele opbrengsten en/of samenwerkingen gerealiseerd moeten worden om de sportieve ambities te kunnen waarmaken. Initiatieven hiertoe zijn in ontwikkeling.

Tot slot:
De Raad van Commissarissen heeft uitgebreid kennis genomen van de plannen, steunt de lange termijn visie van de club en heeft unaniem een onverzettelijk geloof in toekomstige successen met de huidige directie en de nieuwe technische staf. PSV predikt niet de revolutie maar wenst de evolutie met een flinke trap een stuk vooruit te helpen. Goede voorbeelden van derden, gecombineerd met bestaande en nieuwe ideeën binnen de club moeten blijven leiden tot een zich continu ontwikkelend PSV, eendracht maakt macht.

Meer op PSV.nl




Tags

cocu herdgang bommel gastvrijheid kernwaarden supportersvereniging tekst advocaat bestuur imago weerden begeleiding circa eendracht faber horeca interne kemenade macht prioriteiten professionaliteit thema voetbalbeleving vrijwilligers aanblik aangrenzende additionele afdoend afwisselend alem ambassadeur art bedoelingen begeleid beinvloed bekerfinale belanghebbenden berk beslotenheid betrouwbaarheid boegbeeld bovengenoemde college communicatiebeleid communicatiemiddelen communiceren community consensus continue contractondertekening crowdsourcing dames derden effecten enerverende entertainment entree evenwichtige evolutie fontys gastvrij geborgd gedefinieerde gedegen geexplodeerd gemeente getild gevoed gijzel hartelijke hartelijkheid harten herstructurering heuvel hogescholen hoogenband hospitality informatieverspreiding ingrepen inhoud innovatief instellingen integrale intensiever inzichtelijk jacques jubileumjaar kader kenmerkt kwalificatie langeler langjarig ledenbestand leidraad loyaliteit mailadres marketingondersteuning meegedacht meevaller meijer mengelers merode museum nederland nienke noordzijde ondernemer ondernemerschap ontwikkelend onverzettelijk openbaar opengesteld overbrengen palet passie peggy persbijeenkomst phoxy predikt project relevante ruts samenvattend sanders service servicegericht slot spe speelstijl spelerssalarissen sponsoren stadsjournalist steunt supportersruimtes tellende tendensen tijdsgeest timmermans tiny tno toenemen toenemende transferbalans transparanter uefa uiterste uitstraling unaniem uren vakantieperioden vergaderruimtes verhogen verhouding verlenen vernieuwend verschuiving versnelling vlag voetbalcentrum voetbalcomplex voetbalhistorie voetbalsuccessen voetbalverstand voorronde voortgezet vrijwilliger vruchtbare waarborgen waarmaken waarnemingen wegener wetenschappelijke wijken zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage