Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Raaij: "ik ben niet flink genoeg geweest"

29 december 2001 17:19

Verslaggever: BvT

In het traditionele jaarlijkse vraaggesprek van het radio 1 programma Langs de Lijn met de voorzitters van de Nederlandse topclubs, kwam PSV-voorzitter Van Raaij nogmaals terug op de situatie van 11 september van dit jaar. Op de dag van de terroristische aanslagen in Amerika speelde PSV in Nantes een Champions League wedstrijd, tegen de nadrukkelijke wens van PSV in.

Van Raaij beschreef de dag als de meest ellendige in zijn leven en betreurde het feit dat hij uiteindelijk onder druk van de UEFA en anderen door de knie?n was gegaan. Niet spelen had twee jaar uitsluiting van het Europese toneel betekend voor PSV. "Achteraf gezien had ik meer mijn eigen gevoel moeten volgen, ik ben niet flink genoeg geweest", aldus de PSV-voorzitter.

Ook op andere gebieden bracht Van Raaij het menselijke aspect in de voetballerij naar voren. Hij verdedigde de beslissing om spelers als Van der Doelen, Kolkka, Stinga en Van der Weerden te laten gaan op het begin van het seizoen. De verwijten van spelers en media op dit gebied noemt Van Raaij "goedkoop". Immers, als voorzitter heb je niet alleen te maken met het clubbelang, maar ook met de individuele belangen van de spelers.

Zo was met Van der Doelen afgesproken dat PSV zou meewerken aan een vertrek als hij voor het zoveelste seizoen op rij niet veel aan spelen toe zou komen. PSV heeft zich daaraan gehouden. Zeker kritiek van spelers hierop vindt Van Raaij onterecht, daar zijzelf toch veelvuldig klagen over een plaats op de bank. "Dan kan je toch niet van anderen verlangen dat ze een seizoen vooral op de bank gaan zitten".

Voorts toonde Van Raaij zich uiteraard teleurgesteld over het begin van het seizoen voor PSV. "Maar dat is ook voetbal". Over interne zaken wilde de voorzitter op de radio verder weinig kwijt.

De commentaren over de situatie van het Nederlands voetbal moesten ook weer voor het grootste deel van de voorzitter van PSV komen, al sloten Van Praag en Van der Herik zich telkens bij Van Raaij aan. "De komende twee jaar zullen we als Nederland een nog aanzienlijk mindere rol kunnen spelen dan de afgelopen drie jaar", aldus een sombere Van Raaij. "En dat is onze eigen schuld, want we zien het al vier jaar aankomen."

Van Raaij haalde daarbij uit naar de KNVB, die veranderingen zou hebben tegengewerkt, met in haar kielzoog de UEFA. "Daardoor hebben de Nederlandse clubs drie jaar achterstand opgelopen".

Meer op




Tags

raaij uefa aanslagen amerika commentaren ellendige gebieden herik interne kielzoog klagen knvb kolkka menselijke nantes nederland praag sombere stinga tegengewerkt terroristische toneel uitsluiting verdedigde voorzitters vraaggesprek weerden zijzelf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte