Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Gilze en Rijen verbiedt bekerfinale A1 PSV-Feyenoord na geruchten over rellen met fans NAC Breda

15 mei 2013 11:53

De bekerfinale tussen de A1-junioren van PSV en Feyenoord is verboden door de waarnemend burgemeester van Gilze en Rijen. Het duel zou donderdag worden gespeeld op sportcomplex Verhoven, maar gaat niet door vanwege hardnekkige geruchten over een gewelddadige confrontatie tussen aanhangers van NAC Breda en Feyenoord.
Volgens een bestuurslid van vv Gilze werd de club dinsdag rond halfzes op de hoogte gebracht van het besluit van waarnemend burgemeester Starreveld. Supporters van NAC zouden de aanhangers van Feyenoord 'iets willen aandoen', aldus het bestuurslid. Een aankondiging van de bekerfinale werd eerder al verwijderd van de website van vv Gilze.

Een woordvoerder van de KNVB bevestigt dat het duel niet in Gilze wordt gespeeld, al zou dat niets te maken hebben met een mogelijke confrontatie tussen gewelddadige fans. "Het duel gaat gewoon door, maar wel op een andere locatie. Er was te veel belangstelling om de wedstrijd in Gilze te houden." Net als de gemeente Gilze en Rijen wilde de KNVB-woordvoerder niet ingaan op mogelijke rellen tussen voetbalsupporters.

'Heel teleurgesteld'
Bij vv Gilze is het nieuws als een bom ingeslagen. "Heel, heel teleurstellend. We waren er helemaal klaar voor. Ons sportpark is pas een jaar open en deze wedstrijd zou het complex echt op de kaart zetten. Dat valt nu in duigen."

"Ons contact met de KNVB is heel goed. Er worden hier al jaren KNVB-duels gespeeld, dus dan is zo'n besluit wel heel erg jammer."




Tags

gilze feyenoord bekerfinale knvb nac rijen rellen aanhangers bestuurslid confrontatie waarnemend aandoen aankondiging bom duigen gemeente halfzes hardnekkige ingeslagen junioren locatie sportcomplex starreveld verboden verhoven voetbalsupporters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje