Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV blaast voetballaboratorium op trainingscomplex De Herdgang nieuw leven in

22 mei 2013 15:36

PSV krijgt weer een voetballaboratorium op trainingscomplex De Herdgang. Dat zegt PSV-commissaris Hans van Breukelen. Zes jaar geleden deed TNO al wetenschappelijk onderzoek op de Herdgang, maar dat voetballab ging met het verdwijnen van Guus Hiddink ook ter ziele.
Brabant heeft zeven zogeheten fieldlabs waar wetenschappers en sporters samen werken aan betere sportprestaties. De zwemmers van Jacco Verhaeren kunnen niet meer zonder de wetenschappers van het Innosportlab de Tongelreep.

Innovatie
"We zijn vrij ver", zegt PSV-commissaris Hans van Breukelen tegen Omroep Brabant. "Maar het lijkt mij beter dat PSV - als het fieldlab echt af is - dat zelf naar buiten brengt." Eindhoven staat bekend als een innovatieve stad. Een voetballab op De Herdgang is dan ook niet meer dan logisch, zegt Van Breukelen.

Of het voetballab PSV wél kampioen kan maken, is nog maar de vraag. PSV heeft in het verleden al eens successen geboekt dankzij de wetenschappers van TNO. "Wij hebben onszelf bij het eerste fieldlab afgevraagd hoe we PSV naar de volgende ronde van de Champioens League konden loodsen", aldus Rene Wijlens van Sports & Technology. Hij was destijds betrokken bij het eerste voetballab van PSV.

"Ze waren een paar keer in de eerste ronde uitgeschakeld en het halen van de volgende ronde was uiteindelijk gelukt. Als dat nu ook met het kampioenschap lukt, zijn we goed bezig."




Tags

herdgang voetballab breukelen voetballaboratorium wetenschappers blaast fieldlab hans tno afgevraagd champioens fieldlabs hiddink innosportlab innovatie jacco loodsen sporters sportprestaties technology tongelreep verhaeren wetenschappelijk wijlens ziele zwemmers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje