Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: KNVB neemt Jong PSV mee in competitieschema

6 juni 2013 18:14

Mocht het PSV niet lukken om met de beloften in de Jupiler League te starten, dan begint de competitie met negentien teams. Het is nog maar de vraag of Jong PSV toetreedt tot de Jupiler League. PSV heeft nog geen afstemming met de gemeente Eindhoven en de politie. Hun medewerking is noodzakelijk, bijvoorbeeld voor de inzet van politie rond de thuisduels.

Waarschijnlijk weet PSV niet voor dinsdag of de gemeente Eindhoven zijn medewerking verleent aan toetreding van Jong PSV tot de Jupiler League. Pas die dag staat de eerstvolgende collegevergadering op de planning. De KNVB maakt hoe dan ook een competitieschema waarin het beloftenteam van PSV wordt meegenomen.

Enkele tonnen
Overigens gaat het toetreden van Jong PSV de club enkele tonnen kosten. Volgens weekblad Voetbal International gaan de kosten met name zitten in het gereed maken van een stadion voor de af te werken duels en in het aantrekken van een gediplomeerde trainer.

Het stadion van FC Eindhoven lijkt de eerste keuze voor het beloften elftal. PSV zal met Eindhoven dan wel overeenstemming moeten bereiken over een huursom. Als er geen akkoord komt moet het eigen Philips Stadion worden geopend.

Het stadion van Eindhoven voldoet overigens niet aan de gestelde voorwaarden voor risicoduels, in dat geval zal Jong PSV moeten uitwijken naar het eigen Philips Stadion.




Tags

jong competitieschema jupiler knvb gemeente afstemming beloftenteam collegevergadering gediplomeerde huursom risicoduels toetreden toetreding toetreedt verleent weekblad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje