Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV maakt beloften na verkoop grond stadion niet waar: 'Gemiste kansen'

28 juni 2013 19:46

PSV kan meer doen voor de maatschappij dan de Eindhovense voetbalclub nu doet. Er is zelfs sprake van gemiste kansen. Dat staat in een rapport van de Adviesgroep sociaal-maatschappelijke projecten PSV. Ondanks die kritische kanttekeningen blijven de adviesgroep en de gemeente er op vertrouwen dat PSV de goede intenties in daden om zet.
Toen de gemeente Eindhoven enkele jaren geleden de grond onder het stadion van de club kocht was één van de voorwaarden dat PSV meer zou gaan betekenen voor de maatschappij. De club maakte het jaarplan 'PSV in community 2013/2014'.

Gemiste kans
De Adviesgroep plaatst daar een aantal kritische kanttekeningen bij. Er waren twee speerpunten: verbetering van de relatie met amateurclubs en PSV meer zichtbaar maken in de Eindhovense wijken. Volgens de Adviesgroep spreekt PSV wel goede intenties uit, maar komt het niet tot concrete projecten. "De Adviesgroep vindt dit nadrukkelijk een gemiste kans", staat in het rapport.

De Adviesgroep merkt ook op dat PSV wel erg zwaar leunt op andere organisaties in plaats van zelf initiatieven te nemen. "Door voor eigen rekening meer capaciteit beschikbaar te stellen, zou PSV nog eens extra kunnen onderstrepen belang te hechten aan haar maatschappelijk ondernemen. Het zou het totale programma sterk ten goede komen", staat in het rapport.

Meisjes worden buitengesloten
De Adviesgroep is zeer te spreken over de inspanningen van PSV om meisjesvoetbal te stimuleren, maar is ook op dat punt niet honderd procent tevreden. Want PSV organiseert clinics om talenten te herkennen, maar als een amateurvereniging uit de regio komt met een gemengd team, dan mogen de meisjes niet mee doen. De adviesgroep snapt wel dat PSV alleen jongens wil scouten maar vindt het wel jammer dat de meisjes dan worden uitgesloten.

In het rapport pleit de adviesgroep er voor dat de gemeente het hele proces eens goed evalueert. Desondanks schrijven de opstellers van het rapport dat ze prettig en constructief met PSV hebben samengewerkt.

Voor burgemeester en wethouders van Eindhoven zijn vooral die laatste zinnen reden om positief te blijven. "Wij verwachten samen met PSV dat de intenties (van wijkgerichte en op de amateursportgerichte activiteiten) in het komend seizoen omgezet worden in acties", aldus het college.

Reactie directielid
Directielid Peter Fossen zei in het middagprogramma op Omroep Brabant Radio dat "PSV geheel vrij is in de prioriteiten die ze stelt ten aanzien van maatschappelijke projecten." Wel zei hij dat PSV goed naar de adviescommissie heeft geluisterd. "We gaan nog meer doen in de wijken. Meer clinics, voor jongens én meisjes. Ook gaan we meer samenwerken met amateurclubs."




Tags

adviesgroep rapport gemeente clinics directielid kanttekeningen maatschappij wijken adviescommissie amateursportgerichte amateurvereniging buitengesloten capaciteit college community daden evalueert fossen geluisterd gemengd herkennen jaarplan leunt maatschappelijk meisjesvoetbal middagprogramma ondernemen opstellers plaatst prioriteiten samengewerkt scouten wethouders wijkgerichte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte