PSV wint na strafschoppen van HSV; Lodewijks stopt er 2

14 januari 2002 22:45

Waar PSV in Europees verband steevast uitgeschakeld wordt door Duitse clubs, heeft PSV deze week al weer voor de tweede keer op rij een Duitse tegenstander verslagen. Dit keer was het HSV de baas. In La Manga bleef het na 90 minuten 1-1. Voor PSV scoorde Van Bommel. HSV kwam in blessuretijd alsnog langszij nadat ze in de eerste 90 minuten nauwelijks kansen hadden gecreeerd. Na strafschoppen kon PSV alsnog de beker van de 'Western Union Winter-Cup' binnenhalen. Lodewijks was uiteindelijk de matchwinnaar door 2 penalties te stoppen, daarmee redde hij Vennegoor of Hesselink die de eerste penalty van PSV miste.

De wedstrijd was niet groots, maar PSV overheerste duidelijk tegen HSV. Het gaf geen enkele kans weg en op het moment dat het aanzette werd PSV steeds gevaarlijk. Met name Van Bommel liet af en toe zien wat PSV de eerste seizoenshelft gemist had op het middenveld met zijn dynamische spel en spelinzicht. Het was dan ook niet toevallig dat juist hij scoorde uit een een-twee die hij zelf had opgezet met Arnold Bruggink.

In de tweede helft werd het allemaal wat minder, al gaf PSV in de tweede helft weer niets weg. Ook niet toen Erik Meijer in de tweede helft bij HSV inviel. Bij PSV vielen de talenten Marquinho, Wau en Hese in. De eerste kreeg aan de rechterkant een enorme kans vrijstaand voor de keeper. Die redde echter uitstekend met zijn linkervuist op een pegel van Marquinho. Pas 2 minuten voor tijd werd HSV voor het eerst gevaarlijk en moest Addo, via een overigens perfecte sliding in het strafschopgebied, een grote kans voorkomen. In blessuretijd wist HSV dan alsnog te profiteren van de weggevallen scherpte bij PSV. Na een wat chaotische situatie in het strafschopgebied wist de Iranier Mehdi Mahdavikia van HSV de gelijkmaker binnen te schieten achter Lodewijks.

PSV miste in deze wedstrijd de echte scherpte die het in de wedstrijd tegen St Pauli wel had, al moet worden aangetekend dat HSV wel als een graadje beter mag worden beschouwd als St Pauli.

1-0 Van Bommel