PSV verliest strijd om Holstein Cup tegen Werder Bremen

20 januari 2002 14:52 - Live verslag op PSV Forum

PSV is er niet in geslaagd om voor de derde keer op rij van een Duitse tegenstander te winnen. Zondagmiddag was Werder Bremen op een troosteloos veld en onder slechte weersomstandigheden met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren in een matige wedstrijd van de kant van PSV. Voor beide partijen was het slechts een oefenpotje zonder veel belang gezien het feit dat PSV pas enkele uren voor de wedstrijd aan kwam vliegen en Werder Bremen gisteren nog 2-2 speelde tegen Eintracht Frankfurt. Leeds United, dat met een delegatie naar Duitsland was gekomen, zal niet zoveel wijzer zijn geworden, op wat uitvoeringen van standaardsituaties na.

Voor 1500 toeschouwers domineerde Werder Bremen de wedstrijd grotendeels. Na 12 minuten kwam PSV op achterstand door een kopbal van de Duitser Baumann. Halverwege de eerste helft viel Jan Heintze met een knieblessure uit na een botsing.

In de tweede helft werd PSV sterker en kreeg het ook een aantal kansen. Het was echter Werder Bremen dat de wedstrijd besliste. Na een handsbal van Faber benutte Marco Bode de vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Tien minuten later moest de Braziliaan Marquinho ingevallen voor de geblesseerde Heintze het veld verlaten na een forse charge op zijn enkel.

PSV probeerde na de 2-0 nog eens aan te zetten in een poging om de achterstand nog goed te maken. Rommedahl en Bruggink kregen kansen, maar waren vanmiddag niet trefzeker, waardoor PSV uiteindelijk met een 2-0 nederlaag in Duitsland moest afzwaaien.

1-0 Baumann ('12)
2-0 Bode ('63)

PSV: Coutinho ('46 Kralj), B?gelund ('46 Faber), Ooijer, Hofland ('85 Nikiforov), Heintze (Marquinho ('72 Gakhokidze)), Rommedahl, Van Bommel ('85 Addo), Vogel, Bouma ('72 Hese), Bruggink en Kezman.

SV Werder Bremen: Rost, Baumann, Verlaat, Skripnik, Borowski (69. Banovic), Lisztes (62. Ernst), Frings, Tjikuzu, Klasnic, Ailton, Bode (80. Blank).