Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV gaat 'undercover' om zwarthandelaren tickets tegen AC Milan op te sporen

14 augustus 2013 19:38

PSV doet er alles aan om de zwarthandel in kaartjes voor de thuiswedstrijd tegen AC Milan tegen te gaan. De club doet zich zelfs voor als koper, om zo te achterhalen wie kaartjes tegen woekerprijzen aanbiedt op sites als Marktplaats. Kaarten worden ongeldig gemaakt en de handelaren raken hun club- of seizoenskaart kwijt.
Door zich als koper voor te doen, kan PSV achter de adresgegevens van handelaren komen en zo ook zien op welke clubcard de tickets zijn gekocht.

Tientallen handelaren
Volgens hoofd marketing Guus Pennings van PSV gaat het om enkele tientallen handelaren. "Alle kaartjes die we hebben opgespoord worden geblokkeerd. De verkopers kunnen er vanuit gaan dat hun clubcard geblokkeerd wordt."

PSV kan zelfs stadionverboden uitdelen aan zwarthandelaren die het echt bont maken, maar het is nog niet duidelijk of de club dat ook gaat doen.

Drie keer kunnen uitverkopen
Het thuisduel tegen AC Milan was woensdagochtend binnen anderhalf uur uitverkocht. Voor het Philips Stadion stond een lange rij. De ticketsite, die draait op servers van de KNVB, lag er al snel uit. Dat het zo snel ging, verraste ook PSV. "We hadden drie keer kunnen uitverkopen vandaag", zegt Pennings.

Op sites als Marktplaats werden al snel kaartjes verkocht voor prijzen tot 350 euro.

Kaarten opnieuw verkopen
PSV gaat proberen om de kaarten die ongeldig zijn gemaakt terecht te laten komen bij de mensen die net achter het net gevist hebben. "Hoe we die precies opnieuw gaan aanbieden, daar moeten we nog naar kijken. Maar we gaan er in ieder geval voor zorgen dat die kaartjes terecht komen bij echte PSV-supporters."
Tags

handelaren milan zwarthandelaren clubcard koper marktplaats pennings sporen uitverkopen undercover aanbiedt adresgegevens bont gevist knvb marketing opgespoord seizoenskaart servers ticketsite uitdelen verkopers woekerprijzen zwarthandel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi