Transparent
Inloggen
Sluiten

Programma eeuwfeest PSV op 31 augustus

17 augustus 2013 12:18 - PSV.nl

PSV viert op zaterdag 31 augustus het honderdjarig bestaan van de Philips Sport Vereniging. Het officiële programma is inmiddels bekend. De climax van het jubileum zal plaatsvinden rondom de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, met vele activiteiten waarin de helden van de club, de prijzen en natuurlijk de supporters centraal staan.

PSV viert 31 augustus het honderdjarig bestaan van de Philips Sport Vereniging. PSV viert 31 augustus het honderdjarig bestaan van de Philips Sport Vereniging.
PSV
Kom vroeg!
Na de aftrap van het jubileumjaar in januari organiseerde de club vele activiteiten zoals onder meer de introductie van het bijzondere uit- en thuistenue, de 100 jaar-editie van de Otten Cup en de presentatie van twaalf schilderijen van PSV-iconen. In de documentairereeks van PSV TV en het aftellen naar 31 augustus via diverse media is de rijke historie van de club uitgebreid belicht. De documentaires komen later dit jaar beschikbaar op DVD. Ook wordt er gewerkt aan het officiële PSV 100 jaar jubileumboek, dat begin november verschijnt en dus ook alle momenten van het feest bevat. Hoogtepunt van alle festiviteiten is natuurlijk de dag van het eeuwfeest zelf. Hoewel de wedstrijd pas om 20.45 uur begint, verzoeken we alle supporters om rond half acht in het Philips Stadion te zijn. Vanaf dan zal het programma zo’n vier uur duren!

PSV
Opening Museum
Voorafgaand aan de wedstrijd zal rond 17.45 uur de officiële opening van het PSV Museum plaatsvinden. Dit gebeurt in bijzijn van vele oud-spelers, voormalig PSV-bestuurders, vertegenwoordigers van de twee officiële supportersverenigingen en andere direct betrokkenen. Vanaf de week erna is het museum ook geopend voor het publiek.

PSV
Onthulling plaquette Vrijstraat
Vervolgens wordt om 19.13 uur op de Vrijstraat een plaquette onthuld, die herinnert aan de oprichting van de Philips Sport Vereniging op die plaats in 1913. Vele supporters hebben zich hiervoor in de loop der jaren ingespannen, waarna PSV het initiatief omarmd heeft om de Stichting 1913 te ondersteunen bij het realiseren van dit gedenkteken op de originele plaats waar de club destijds is opgericht. Om zoveel mogelijk supporters getuige te laten zijn van de onthulling en deze aan te laten sluiten op het stadionevenement, streeft de club ernaar om het officiële moment via de schermen in het stadion uit te zenden.

PSV
Programma rondom PSV-SC Cambuur
Het stadionprogramma rondom de wedstrijd is opgebouwd in een aantal blokken, waarbij vele aspecten uit 100 jaar PSV worden belicht. Historie, trots en de toekomst komen bij elkaar in een gevarieerd jubileumprogramma. De precieze invulling hiervan blijft een verrassing! Wel verklappen we dat in het laatste deel van de show, na afloop van PSV-SC Cambuur, ook mobiele telefoons een rol in het geheel krijgen. Iedereen met een zogeheten smartphone (zowel iPhone als Android) kan binnenkort de PSV 100 jaar-app downloaden. Voor het gebruik daarvan in het programma is geen WiFi of internetverbinding nodig en voor iedereen die geen smartphone heeft, is het programma natuurlijk evengoed een unieke ervaring.

Meer op PSV.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

cambuur eeuwfeest honderdjarig museum viert belicht historie onthulling opening plaquette smartphone vrijstraat aftellen aftrap android bijzijn blokken climax documentairereeks documentaires downloaden dvd editie evengoed festiviteiten gedenkteken iconen ingespannen internetverbinding introductie iphone jubileumboek jubileumjaar jubileumprogramma omarmd oprichting originele otten schermen schilderijen show stadionevenement stadionprogramma supportersverenigingen telefoons thuistenue verklappen verschijnt wifi zenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi