PSV tijdelijk de nieuwe koploper in competitie

26 januari 2002 20:34

Verslaggever: RvW

PSV heeft vanavond op een overtuigende wijze met 3-1 gewonnen van NAC. Door die overwinning heeft PSV de koppositie op de ranglijst overgenomen van Ajax. PSV heeft nu 1 punt voorsprong op Ajax en 2 op Feyenoord, maar heeft wel 2 wedstrijden meer dan Ajax en zelfs 3 meer dan Feyenoord gespeeld.

Dat PSV en NAC op gelijke hoogte stonden op de competitieranglijst was niet te merken in het Philips Stadion. PSV had eigenlijk geen kind aan NAC. NAC moest zich in grote delen van de wedstrijd beperken tot het verdedigen van haar doel. PSV speelde een goede eerste helft en de 2-0 voorsprong was dan ook meer dan verdiend. PSV kwam al na 5 minuten op voorsprong toen Wilfred Bouma een bal oppikte uit een afgeslagen hoekschop en de bal achter de NAC-doelman jaagde. De 2-0 kwam tot stand na een prachtige pass van achteruit van Andr? Ooijer. Hij stuurde daarmee Dennis Rommedahl de diepte in. Die rondde alleen voor de keeper uitstekend af.

Direct na rust ging PSV door met waar het in de eerste helft mee bezig was: druk zetten op de goal van NAC. Het was Arnold Bruggink die PSV definitief op een veilige voorsprong zette. Hofland was toen al verdwenen. Hij werd in de rust vervangen door Faber vanwege een blessure. Hoe ernstig die is, is op dit moment nog onduidelijk. Bruggink kreeg verrassend de voorkeur boven Mateja Kezman in de spits. Daar zal het feit dat de Joegoslaaf deze week vader werd waarschijnlijk mee te maken gehad hebben. Twintig minuten voor tijd kwam Kezman alsnog in het veld. Zo'n 10 minuten voor tijd ging Van Bommel van het veld, hij kampte met wat irritatie aan zijn knie welke hem ook eerder in de wedstrijd al eens parten speelde.

5 minuten voor tijd redde de Braziliaan Cristiano de eer na een goede aanval van NAC. De Braziliaan profiteerde van onzorgvuldigheid van Bouma. Daarmee eindigde de wedstrijd met een verdiende 3-1 eindstand. PSV kreeg in deze wedstrijd de gelegenheid om nog wat verder te werken aan het doelsaldo, maar liet dat achterwege. Met PSV-Feyenoord voor de boeg aanstaande woensdag zal niemand daarom malen. Het feit dat PSV op een zeer positieve manier en zonder kleerscheuren door deze eerste wedstrijd is gekomen, zal iedereen goed doen en de verwachtingen voor aanstaande woensdag opschroeven.