PSV verslaat Feyenoord na strafschoppen

30 januari 2002 22:45

PSV heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Amstel Cup na een overwinning op Feyenoord. De strijd werd in een enerverende wedstrijd in het Philips Stadion pas na strafschoppen beslist. Na 90 minuten was de stand 1-1. Feyenoord kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Tomasson die in de loop Lodewijks verschalkte met een boogbal over de PSV keeper. In de tweede helft scoorde Kezman na een uur spelen de gelijkmaker. De invaller aan de kant van PSV stond een halve minuut na zijn invalbeurt op de juiste plaats om vanuit een scrimmage de gelijkmaker te scoren. In de noodzakelijke geworden verlenging kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het was uiterst spannend, maar er ontstonden nauwelijks uitgespeelde kansen. Op een moeizaam begin van de wedstrijd na, was PSV de iets sterkere ploeg. Mede door een ijzersterk duo achterin bij Feyenoord (Loovens en Paauwe) kwam PSV tot weinig uitgespeelde kansen.

In de penaltyserie kreeg PSV eerst een voorsprong door een misser van Leonardo. Bouma kon vervolgens de wedstrijd beslissen, maar verzuimde dat. Doordat Lodewijks na 14 penalties een bal van Emerton pakte, kon Rommedahl de ploeg alsnog aan de winst helpen.