Transparent
Inloggen
Sluiten

Langeler ziet veel verbeterpunten bij staf jeugdopleiding

1 november 2013 19:21 - PSV.nl

Art Langeler laat in zijn column voor PSV.nl weten niet zoveel te kunnen met het rapport waarbij ook de Jeugdopleiding aan bod komt. Hij is er pas een paar maanden, maar heeft wel duidelijk welke kant hij zelf op wil met de jeugdopleiding.

Zo noemt hij De Herdgang een mooie en goede lokatie, die wel aan slijtage onderhevig is. Bij zijn trainersstaf ziet hij nog veel verbetering. "We hebben een goede trainingsstaf die zeer enthousiast is en innovatief kan werken en denken. Toch zijn er wel wat dingen te noemen die nog beter kunnen. Bijvoorbeeld het aantal trainers met een pedagogische achtergrond op HBO-nivo. Het aantal trainers met (internationale) ervaring als trainer en/of speler. Het aantal specialisten op specifieke leeftijds-groepen die bijvoorbeeld perfect op de hoogte zijn van ontwikkelingsfasen van de kinderen, het aantal trainers met het hoogste trainersdiploma (UEFA-pro), het aantal trainers met ervaring bij andere (top) opleidingen, enzovoorts."

"Al deze dingen perfectioneren is een van de aandachtsgebieden voor ons trainers-gilde. Hoe? Bijscholen, studeren, ervaringen opdoen, uitbreiden, cursussen aanbieden, interne scholing maar uiteindelijk ook simpelweg doorselecteren, juiste mensen op de juiste plaats zetten enzovoorts. De gesprekken in november/december kunnen hier vast een eerste aanzet in zijn. Door een aantal keren met alle medewerkers in gesprek te gaan kunnen we ook met elkaar delen hoe we vinden dat het gaat en hier gerichte plannen op maken. Dat lijkt me een vereiste; duidelijke communicatie en op een open en eerlijke manier stappen zetten in de richting van perfectie. Zo gaan we ook aan de slag met de begeleidingsstaf, de medische staf, de fysieke trainers en alle andere medewerkers aan De Herdgang. Alles moet gericht zijn op twee doelen: zoveel mogelijk jongens brengen naar het niveau van PSV 1 en alle kinderen die bij PSV spelen een perfecte opleiding bieden, zowel op het gebied van voetbal als op het gebied van school, social skills, fysieke vaardigheden et cetera. Alle medewerkers en trainers bij de PSV-jeugd zijn ondergeschikt aan deze doelen, zij moeten in staat zijn hier een substantiële goede bijdrage in te leveren. Er is nog een hoop te doen voor we zover zijn, dus hup aan de slag!"

Meer op PSV.nl




Tags

langeler herdgang kinderen aandachtsgebieden art begeleidingsstaf bijscholen cetera column cursussen gilde hbo hup innovatief interne leeftijds lokatie nivo ontwikkelingsfasen pedagogische perfectie perfectioneren rapport scholing skills slijtage trainersdiploma trainingsstaf uefa vaardigheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje