Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Noodverordening: Wat de supporters van Dinamo Zagreb wel en niet mogen in Eindhoven

5 november 2013 18:32

Supporters van Dinamo Zagreb uit Kroatië zijn alleen in Eindhoven welkom als zij een geldig kaartje hebben voor de wedstrijd tegen PSV. Dat blijkt uit de noodverordening die ingesteld wordt voor het Europa League-duel.
Het is één van de maatregelen in de noodverordening die door Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel is afgekondigd. De noodverordening duurt van woensdag 6 november tot en met vrijdag 8 november en geldt voor de hele stad.

Hoge straffen
De gemeente Eindhoven gaat streng controleren op naleving van de noodverordening. Overtreders worden hard aangepakt. Zij riskeren een celstraf van maximaal drie maanden of een hoge geldboete.

De supporters hebben in Zagreb een kaartje op naam moeten kopen. Op die manier hebben alleen supporters die niet bekend staan als relschoppers toegang tot de wedstrijd. Het gaat om een groep van 117 personen.

Agressieve supportersgroep Bad Blue Boys
In Eindhoven bestaat de vrees dat de agressieve supportersgroep Bad Blue Boys de stad onveilig komt maken. Zowel PSV als de politie heeft signalen die daarop wijzen. Het zou gaan om een groep van 200 hooligans.

Dinamo Zagreb moest de thuiswedstrijd tegen PSV zonder publiek spelen. De UEFA legde die straf op vanwege racistische spreekkoren.

De politie heeft door de noodverordening ook de mogelijkheden om personen, bagage en vervoersmiddelen te onderzoeken op wapens en munitie. Bij wedstrijden die Ajax in 2007, 2009 en 2011 speelde tegen Dinamo Zagreb waren er ongeregeldheden waarbij er sprake was van wapenbezit.

Herkenbaar
Verder mag niemand stoffen en spullen bij zich hebben die de openbare orde kunnen verstoren. Ook moet iedereen herkenbaar blijven en mag niemand dus het gezicht afdekken. Zo ook de fans van Dinamo Zagreb.




Tags

noodverordening zagreb dinamo blue herkenbaar kaartje supportersgroep afdekken afgekondigd bagage celstraf controleren gemeente gijzel hooligans kroatie munitie naleving onveilig overtreders racistische relschoppers riskeren spreekkoren stoffen streng toegang uefa vervoersmiddelen wapenbezit wapens

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage