Schaars: 'onszelf uit de wedstrijd gehaald'

1 december 2013 16:47

Aanvoerder Stijn Schaars moest na de wedstrijd voor de camera van Fox Sports reageren op de vijfde uitnederlaag van PSV op rij. 'Een paar momenten kosten ons deze wedstrijd weer. Vlak voor rust hebben wij een vrije trap en dan zij scoren de 1-1. Dat is natuurlijk een dodelijk moment. Net na rust krijgen we een penalty en rode kaart tegen. Dan haal je jezelf uit de wedstrijd.'

'Wij wilden profiteren van de zwakte in de omschakeling bij Feyenoord. Feyenoord gooide er veel strijd in. Als je met elf man blijft staan, kunnen zij dit niet volhouden. Dan krijg je de kansen. Alleen als je dan zo snel rood krijgt en twee penalties, dan wordt het heel moeilijk.'

'We moeten onze rug rechten en zorgen dat je met elkaar weer vertrouwen vindt. Maar het is duidelijk dat het een heel moeilijke fase is, waarin we zitten.'